Kan inte bestämma mig!

Åhh jag blir galen.. Det här med barnvagnar alltså! Vi fick en barnvagn av Andreas mamma, som hon fått in på sitt jobb. Den var helt okej, men är inte riktigt nöjd. Den känns lite för stor och klumpig. Så jag känner att jag vill köpa en annan. Har kollar på en Tako Laret som är jätte billig och bra och allt jag vill ha med, svängbara stora hjul. Finns typ bara på den vagnen om man inte ska köpa en för 10 000 men inga summa jag tänker lägga på en barnvagn. Den här vagnen kosta typ 4000 och man får med både sitt och liggdel plus ett babyskydd man sätta fast på vagnen, jätte smidigt!

Men finns även jätte bra vagnar på blocket, begagnade visst men spelar roll?! För kanske 1000 kan jag få en bra vagn med stora hjul, bara att den inte har stora svängbara hjul i fram. Kollar på en svart brio happy som dom vill ha 700 kronor för, en från 2007. Det är en stor pengaskillnad men man får med så mycket för en billig peng på Tako vagnen också. Har ingen aning om hur jag ska göra.. Andreas tycker ju självklart det som är billigast haha, han bryr sig inte om vagnen så. Men måste säga att Tako vagnen är mycket snyggare också!


IKEA

Är på Ikea och kollar lite med Andreas, mamma och mammas jobbarkompis, ska väll käka här sen också. Trevligt trevligt :)


Vecka 23

Igår gick jag in vecka 23 (22+1 idag)

Vecka 23

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


Bilbarnstol/babyskydd

Vi har fått en bilbarnstol av Andreas mamma. Jätte snällt! Det är en Akta Graco och den är superfin :)

bilden är inte min, sökte på google!

 


Vecka 22

Ja, gick in i vecka 22 i onsdags. Nu kan jag inte längre dölja magen under lösa tröjor :( Ser en utputande mage där under på en gång!

Vecka 22

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Bristningarna som är på höfterna har jag haft ett tag nu, vet inte om dom synts på tidigare bilder? Har även på låren som fick innan jag ens visste att jag var gravid, trodde det var rivmärken först haha. 


Kolla barnvagn

Nu ska jag laga lite kycklingpyttipanna som jag ska käka, sen när andreas kommer hem ska vi åka och kolla på barnvagn. Hans mamma får in massa barnsaker på sitt jobb som jag tror hon får gratis, så om det är något vi vill ha så är det gratis eller åtminstone väldigt billigt. Men de är såklart begagnat då! Har kollat på en ny barnvagn jag vill ha, men man får inte vara för dum om det är en bra vagn man kan få gratis. Jag är lite av en onödig slösare ibland, men vi får se! Ska ju vara en vagn vi trivs med och tycker är bra ändå :)

 

 


Frukost på sängen

Vilken otroligt underbar pojkvän jag har!

Imorse innan han åkte iväg till jobbet till jobbet kom han upp med frukost på sängen till mig!! Han går upp tidigt och börjar 7 och ändå tänker han på att komma upp med frukost till mig, min fina pojke! Jag älskar dig världens bästa!

Mina pojkar <3

 


Ser sparkar!

Lite coolt att jag ser när lilla fisen sparkar. Jag vart fett förvånad när jag verkligen såg två sparkar. Haha svin coolt verkligen! Såg hur magen rörde sig där jag kände sparken, roligt!

hihi, min navel är värsta svarta hålet jag vet!


Ny garderob

Vaknade runt 8 imorse, känner mig väldigt pigg o fräsch och redo för en dag av städ och fix här hemma.

Igår åkte vi till Andreas brorsa som fyllde 22, han hade lite party där så vi åkte dit en liten stund. Men vi vart inte så långvariga då jag är otroligt trött nu för tiden. Mamma min kom och hämta oss vid 10-11 så vi fick skjuts hem. Skönt att slippa åka kommunalt därifrån! Gick väll och la oss direkt när vi kom hem.

Var även på ikea igår, behöver ju mer plats i min klädkammare då alla mina kläder inte får plats!! Så vi köpte 2 byråer jag kan ha därinne. Inget speciellt bara billiga så jag kan vika in alla kläder. Just nu ligger alla kläder i ikea påsar ute i hallen här uppe, inte så roligt! Så det ska vi tillbringa våran dag till idag, tvätta städa och eventuellt ska pappa min riva väggen idag. Om han har tid. Så vi har iallafall fullt upp idag!

Jag just nu.

 

Vecka 21

Nu är jag i vecka 21, tiden går fort alltså! Idag har jag bestämt mig för att köpa första bebissaken, vet att jag sagt till mig själv att jag inte ska det förräns vi gjort ordning där uppe, men känner att det är på tiden haha! vill så gärna, allt är så otroligt gulligt.

Jag märker när jag kollar från bilden jag tog när precis fått veta, och bilden från nu. Vilken jävla skillnad! När jag kollar ner på magen nu känns det inte alls som det hänt mycket, men det har det VERKLIGEN!

 

Vecka 21

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Sparkar

Nu sitter jag här med Andreas bredvid i fåtöljen. Han slutade tidigt idag så han var hemma redan vid 1. Trevligt trevligt att inte vara ensam!

Har under någon veckas tid känt typ som fladder i magen, verkligen som en fisk. Nu precis kände jag nått som jag nästan är helt säker på var sparkar! Kan fan inte vara bubblor eller (ursäkta!) gaser, var för "hårt" för det. Osäker på om det var riktiga sparkar, men var där nere, och det det kändes otroligt tydligt. Otroligt häftigt! Kan sätta mitt finger på att det är en RIKTIGT livlig liten typ där inne, med tanke på generna från mig och Andreas, haha!

 

Hjärtslag

Kom hem från MVC precis. Fick mitt moderskapsintyg och sen lite svar från andra tester och allt såg bra ut! Inga konstigheter alls. Precis innan jag skulle gå frågade hon om jag ville höra hjärtljud, och självklart ville jag det.

149 slag per minut hade lillan. Känns skönt att veta att hjärtat slår som det ska!

Hon frågade även om vi hade kollat sjukhus och sånt där, herregud känns som evigheter dit! Jag bryr mig inte så mycket, det som är närmast antar jag?! Lär väll vara karolinska, tror jag?!


Morgonpromenad

Nu är jag vaken! Otroligt duktig jag är måste jag säga. Ska snart ut på en morgonpromenad med lilla diesel, men ska försöka få med mig Andreas också. När man går upp så här tidigt och går ut och går, känner man sig så otroligt duktig! Oftast vill inte Diesel gå ut förrän om några timmar, men nu är det jag som tvingar med honom ut, haha! Han e så duktig och sover så länge jag vill, det är riktigt skönt faktiskt.

Gammal bild på mig och Diesel :)

 


Vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
 Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 

Bilden är tagen med en otroligt svullen mage haha, roligast så! Men jag är inte alls lika stor som många andra! Men det tycker jag bara är skönt.


Nya bloggen

Nya bloggen : www.tjch.vimedbarn.se

Jag fattar inte hur man redigerar bilder med storlek och skit på mac, är så van vid paint så inget annat make sense haha. Men den headern är den bästa jag kan göra än så länge!

Vill sova

Gud vad jag är trött just nu. Har inte sovit något alls inatt då jag totalt vänt på dygnet, och måste komma tillbaka känner jag! Har somnat klockan 7 och gått upp 4 varje dag senaste tiden, och det är inte så kul faktiskt. Så nu sket jag i att sova och sitter här svin trött och väntar på att klockan ska bli åtminstone 9 så jag kan gå och sova ..

Har precis duschat för att hålla mig vaken, tänkte börja städa och plocka lite här hemma också. Kommer Andreas tro att jag slagit i huvudet när han kommer hem haha. Ha en trevlig dag, ska jag försöka hålla mig vaken!


Mat!

Nu har vi precis gjort mackor som vi suttit och käkat upp, våran middag yey! Men är sjukt gott med något enkelt ibland bara. Nu kollar vi lyxfällan och väntar på att revenge ska börja. Har redan sett första avsnittet eftersom jag kollar från USA, men är då utan text så roligt att se med text också och se vad man inte fattat. Haha men nu vill Andreas ha datan och kolla match!


Ny blogg

Håller just nu på med en ny blogg, roligt med lite nytt. Lägger upp länken dit när jag e klar!

Onlinegymnasium

Jag kommer inte ihåg ifall jag skrivit det här innan, men jag har iallafall börjat på ett onlinegymnasium. Korr onlinegymnasium heter det och jag trivs otroligt bra! Passar mig perfekt att kunna plugga när jag vill det, men är viktigt att man inte skjuter upp uppgifterna!

Jag vart precis klar med första delen i Företagsekonomi 1, finns fyra delar, när alla fyra är klara är jag helt klar med den kurs och har då fått 100 poäng. Det går otroligt bra för mig i skolan nu, min mentor hade ringt idag och sagt att jag var jätte duktig och att jag jobbat i ett bra tempo! Är otroligt skönt att höra så jag har haft problem med skolan i flera år.

Tack vare att jag går på det här gymnasiet kommer jag även kunna vara hemma med våran dotter i nästan 3 år, och det tror jag kommer vara otroligt roligt. Sen när jag gått ut gymnasiet vet jag inte om jag vill plugga vidare eller börja jobba, men är skönt att veta att jag kan plugga vidare om jag vill, även om jag redan har ska få ett barn!


Så roligt!

 
HAHAHA, älskar bilderna till varje text!
 

 

 

 
 
 
 

<3

Gud vad jag är glad att jag har min underbara fina Andreas. Ingen är lyckligare än mig!