Madrass till spjälsäng

Ja, i söndags tror jag det var, skulle jag tvätta madrassen till spjälsängen. Så jag la den i badkaret och tvättade den, böjd i ryggen och riktigt jävla jobbigt var det! Nu är det torsdag, och den vill inte torka! Helt sjukt, jag lutar den mot väggen i duschen, men vattnet bara rinner emellan, men inte ut! Har till och med haft den i torkskåp 3 gånger, men fortfarande inte torr! Vettefan vad det är för fel, men nu behöver vi köpa en ny. Hon kan komma NÄR SOM HELST och vi har inte ens fixat hennes säng, bra där (y) Ska åka och kolla på en snart, men måtten på sängen är annorlunda, är normaln 60*120 eller nått sånt, sängen är 115*55 så blir svårt att hitta också. 
 
Men vi ska se vad jag kan hitta på, får kanske köpa 60*120 och skära till den eller något? Känner mig lite små stressad, varför skulle jag tvätta den för? Onödigt! 

BB väskan

Nu sitter jag och packar BB-väskan så här medans Andreas är ute med Diesel. Haha lite efter, men har alltid tänkt att det kommer ta sån tid ändå så har inte stressat över det. Men kan vara skönt att ha det gjort när det sätter igång så slipper jag tänka på det då!
 
Än så länge har jag packat det här:
 
Till bebis: 
2 bodys
2 byxor
1 pyjamas
1 par tossor
2 mössor
1 varm overall
1 snuttedjur/filt
 
Till mig:
Morgonrock
Tofflor
2 amningsbh:ar
stora trosor/shorts
Tandborste, Tandkräm
Hårborste
Deodorant
Schampoo, Balsam
Balsamspray
 
Ska packa mer, men hinner inte nu då vi ska iväg. 

Lillans dag idag! :)

Nu är det den 26 februari! Dagen vi väntat på så länge, dagen då våran bebis är beräknad. Har känt lite sammandragningar/förverkar är vad det nu är, typ som mensvärk? Men tyvärr kommer vi nog få vänta någon/några dagar till tror jag. Andreas tror till nu natten till 27, Jim (andreas kompis) tror förmiddagen den 27, jag tror 28 och pannish tror 3 mars. Någon mer som vill gissa? :)
 
Måste säga att det gått väldigt fort, faktiskt! Trodde att slutet gå jätte långsamt, men vi har haft så mycket att göra så de har bara flytit på liksom. Har fortfarande inte packat BB-väskan. Dags för det nu kanske? hehe ^^ 
 
Nu vill vi att du ska komma till oss flicka lilla! :)

Sigtuna

Nu har jag precis fixat till mig lite, vi ska röra oss mot Andreas mamma i sigtuna nu så fort han kommer tillbaka från promenaden med Diesel. Vi ska dit och käka lite, sen tänkte vi låna bilverkstaden där till att tvätta bilen och fixa upp den lite, då vi ska sälja den för att köpa en ny. Vi behöver en kombi nämligen, ganska bra med hund och bebis (y)
 
Just nu har vi en mazda 626, en 98:a.. Ingen speciell bil, vi fick den av pappsen i höstas när Andreas skulle börja jobba då han behövde en bil till jobbet. Nu ska vi sälja den och lägga EGNA pengar emellan för en ny bil. Funderar på en Renault Laguna, Megane kanske? Nissan Primera är schyssta också. Har ju inte hur mycket pengar som helst, men vill ha en fungerande bra familjebil liksom. Kanske blir en vanlig volvo? Vi får se!
 
 
 

Spelning

Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova, men inte det lättaste när man har sina kramp ben! Är helt slut i kroppen efter att ha stått i typ 2 timmar, det är mycket för någon som är gravid i 40 veckan, hehe ^^

Vi har iallafall varit på Andreas brorsas, Niklas, spelning. Hans band Mankind in Progress hade sin första spelning idag på/fryshuset. Dom var jätte duktiga! Var lite jobbigt för mig att inte kunna sätta mig under väntan och sådär, men jag stod ut utan gnäll och är väldigt stolt över mig själv för det, hehe (a)

Vi firade även min brorsa tidigare idag, som fyllde 20 år i veckan. Käkade och sen blev det tårta som duktiga jag gjort. Men nu ska jag försöka sova, godnatt! :)


Vecka 40

Idag går jag in i sista veckan. Visst kan det bli fler, men slutet på denna vecka är det iallafall beräknad förlossning. Så på tisdag är hon alltså beräknad. Det är väldigt snart! Känner nu att det börjar bli jobbigt att vara gravid, har inte riktigt känt så innan, inte känt mig och tung och jobbig. Men nu vill jag verkligen inte det här längre. Vill bara att hon ska komma ut så jag kan bli normal igen !
 

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Barnmorskan sjuk

Jahapp, då var min barnmorska sjuk fortfarande. Fick ju en ny tid till sollentuna förra veckan för att hon var sjuk, då bokade barnmorskan där in mig på en till ny tid som vanligt i rotebro här hos min vanliga barnmorska. Men när jag satt där och väntade kom dom ut och sa att hon fortfarande var borta. Så jag fick åka hem igen på en gång. Tydligen är hon där på dagarna (är hennes barn som är sjuk) så fick in tid imorgon klockan 10. 
 
Men det är lugnt för mig, inga problem. Jag blir sällan arg för sånt där, klart man gör misstag liksom. Bryr mig inte så mycket, fick en ny tid tills imorgon och hon var trevlig och snäll så varför tjafsa och sura. 

Mvc igen

Nu ska jag snart till mvc igen, hade jag helt glömt bort! Kom på det igår när jag låg och skulle sova, fick för mig att jag skulle gå den 18, och sen insåg jag att det faktiskt är den 18 imorgon (idag). Gick ner och kollade på lappen där hon skrivit upp tiden, och yes, det var den 18. Tur att jag kom på det då! Känner att jag blivit väldigt virrig.
 
Bussen går 14.05 så ska gå upp och byta om snart, sen drar jag mig väll mot bussen 5 i kanske.. Funderar på om jag ska gå med diesel innan eller efter, tror det blir tajt att gå nu innan så tar nog det efter. var ju ute med honom vid 11, så är nog bättre att gå efter. Så får det bli!
 

Vecka 39

I onsdags gick jag in vecka 39, alltså 38+0. Beräknad förlossning är på 39+6 så i slutet på vecka 40 kallar jag det. Idag är det 9 dagar kvar, EN-SIFFRIGT! Tänka sig att vi snart har våran bebis här, kan ju gå över tiden, men efter ca 2 veckor blir man ju igångsatt om hon fortfarande inte kommit. Så inom 4 veckor är hon garanterat här. Spännande, jag vill veta hur hon ser ut om hur hon är, en kolik unge som min brorsa va? En jätte snäll bebis kanske? Är så nyfiken :)
 
Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
 

Alla hjärtans dag

I torsdags var det ju alla hjärtans dag, en väldigt överskattad dag men ganska mysigt ändå! Jag (som den underbara flickvän jag är) fixade biljetter till Aik-Modo till oss, och även en biljett till Aik-Brynäs den 2 mars till Andreas. :) Han vart väldigt glad iallafall, och vi hade det väldigt mysigt. Var Aik's 122 års dag också, så tårta fanns det också! Blev vinst iallafall och det vart en lyckad kväll! :) 
 
Kändes lite roligt att hitta på något annat än vanlig bio, middag eller hotell liksom, visste att han skulle uppskatta det här mer. Innan matchen fick han en liten skattjakt där han skulle hitta biljetterna (han visste inte var det var han skulle hitta då ännu). Det är så typiskt Andreas, han har verkligen barna-sinnet kvar och älskar sånna saker, jag med för den delen. Haha låter sjukt töntigt men det sånt är fan kul alltså! ;)
 
den här lappen låg i "skattkistan".. haha mina idéer alltså!

Irriterad

Jag HATAR när folk skriver överdrivet långa texter utan att göra styckeindelning. Finns inget värre, tror dom på fullaste allvar att någon människa orkar läsa det dom skrivit? Herregud gå svenska kurs för i helvete... Styckena ska fan inte vara längre än typ 5 centimeter (om ni förstår vad jag mäter)
 
Nej jag har inte hormoner...
 
Toppen (y)

 
Duger, men fan gränsfall!
 
Fan inte okej alltså!

Mvc

Nu ska vi snart till mvc, Andreas ska med!!! :) Egentligen hade vi tid i rotebro 8.30 men barnmorskan va sjuk så vi fick tid hos en annan 9.30 i sollentuna. Just nu ligger vi och vilar då Andreas gick upp 3 inatt för att jobba, inte kul !

Finns inga ord för hur mycket jag älskar dig! <3
 

Pannkakor

Idag är det inte bara semledagen, det är även pannkaksdagen. Den har jag stört koll på, finns inget bättre än pannkakor!

Har gjort semlor redan, nu ska jag ställa mig och göra lite pannkakor! Ska äta det nu till lunch, OCH till middag sen ikväll. Bästa som finns!

Jag gör alltid enligt det här receptet, godaste ever! Sen skiter jag ju fullständigt i "gör så här" utan jag blandar ihop allting sen steker jag i smör. Så gör jag alltid.. orkar hålla på att blanda mjöl för sig och skit. Smakar ju samma ändå! :)

Ingredienser:
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
ca 50 g smör

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

Om man vill kan man nu smälta fettet och röra ner det i smeten så behövs det inget extra fett vid gräddningen. Annars smälter du en bit smör i taget i stekpannan mellan pannkaksgräddningarna, vilket jag brukar göra.

Hetta upp stekpannan på medelhög effekt, häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha. Man får prova sig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.

När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun. Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannkaka. Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

Fartfylld söndag

 
Nu jävlar har vi gjort mycket idag. Övervåningen är i stort sett klar, bara någon grej man ska sätta mellan rummen vid dörren, som han ska sätta dit i veckan. Sen ska dom måla i hallen /trappan och nu började dom även att göra om trappan.. Hitta nya saker att göra hela tiden haha, började lägga nytt golv i mammas sovrum också (?) så nu har hon nytt golv också haha. Ser riktigt bra ut, ska ta några bilder imorgon när vi städat i ordning allt igen. 
 
Nu ska jag ta någon att käka, sen ska vi iväg och spela hockey. Eller ja, Andreas ska, jag ska titta på och bara sitta där, med pannish hoppas jag.

Här sitter jag nu, tjock och ofixad utan smink.. Pudding (y)
 
 
 
 

Mössa

Lägger upp den här bilden överallt typ, men jag älskar mössan. Tycker den är URgullig och skulle vilja göra en / få en.. Men jag har ingen aning hur man ska göra den, kan inte riktigt virka och sånt. Letar lite på google men fattar inte beskrivningar med maskor, luftmaskor, stickor hit och dit. Omöjligt! Någon som kan komma med en beskrivning för nybörjade på en mössa, eller länka någon eller något? Jag kommer inte ge mig förrän jag har den här mössan!
 
Skulle bett min farmor göra en, men tyvärr är hon i Thailand och är det i någon månad till :( Hjälp mig någon!!!
 

Vecka 38

Idag går jag som sagt in i vecka 38. Hon är nu "färdig", men tror nog hon stannar ett tag till ändå. 
 
Vecka 38

Kroppen: 
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
 

20 dagar kvar

Idag är det 20 dagar kvar, tills hon är beräknad att komma. Vecka 38 idag, eller 37+0.. Måste säga att tiden går otroligt fort. Har hört att sista tiden ska gå långsamt och man bara väntar och väntar och väntar, men jag tycker det går skit fort. Hinner typ inte med. Vi är i stort sett redo iallafall, hon kan få komma precis när hon vill nu. Men helst vill jag ju att pappa ska göra klart där uppe först, vilket blir till helgen. Men nästa vecka är vi allt klara, helt redo för bebis! 
 
Hon är för den delen väldigt energisk just nu, inga direkta sparkar men känns som hela magen är en torktumlare. Hon rör på sig väldigt mycket, men inga direkta sparkar. Är lite obehagligt, gör lite ont vid högra revbenen. Men hellre att hon rör på sig och att det känns lite, än att inte känna henne alls. Då blir man bara orolig! 
 
Snart får vi träffa våran flicka! :)

 
 

Övervåningen

Som jag sagt förut håller vi på att fixar på övervångingen. Har tagit lite tid då det är min fina pappa som ska göra det åt oss, men han är alltid väldigt upptagen så han har inte haft tid att komma tidigare. Jag tog iallfall före bilder och tänkte ta efterbilder sen när det är klart. Igår kom han och la golv och lite lister, i veckan nu ska han göra klart resten, den dagen han får tid! Det är sån sjuk skillnad så det finns inte alltså, men vill inte lägga upp bilder på hur det ser ut nu förräns det är klart :) Men tänkte att jag kunde lägga upp före bilderna :)
 
Från början var det 3 rum. En "hall" där man kommer upp från trappen. Sen mitt och Andreas rum, och min lillasysters gamla rum (hon bor hos pappa nu). Det vi har gjort är att göra mitt och syrrans gamla rum till ett stort rum istället. Såhär såg det iallafall ut innan vi gjort något. Ikea påsarna i hallen är mina kläder haha. Vi höll på att rensa ut hela rummen inför renoveringen, så städat var det inte, som ni kanske ser hehe! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Speciella datum under graviditeten

19/6-12 - Första testet, POSITIVT! Förnekar det lite, är väldigt rädd och oroligt och bara låtsas som ingenting.
21/6-12 - Andra testet, positivt igen. Börjar tänka och fundera, händer det här verkligen?!
22/6-12 - Tredje testet, positivt. Berättar för Andreas. Allt är lugnt och vi pratar inte så mycket om det. Under helgen bestämmer vi oss för att behålla lillen i magen. Ingen av oss förstår nog riktigt vad det verkligen är som händer.
13/9-12 - Första tiden till Mvc, jag åker dit med mamma då Andreas jobbade.
26/9-12 - Rutin ultraljud (RUL). Jag och älskling åker dit och jag är jätte nervös. Hade inte sett bebis innan. Det såg jätte fint ut och det visade sig vara en liten flicka vi skulle få !!! Jag som verkligen trodde på pojke, men hoppades lite på flicka faktiskt (a)
8/10-12 - Fick höra lill fisens hjärtslag för första gången. 149 slag per minut, sägs ju att högt ska betyda flicka haha.
9/10-12 - Kände för första gången en riktig spark, var då i vecka 20. 
17/10-12 - Såg sparkarna utanpå magen. Det var jävligt coolt, jag vart helt chockad haha.
4/11-12 - Andreas hann känna henne sparka. Hon har varit väldigt klurig på att sparka när andra ska känna, hon vill inte! Men nu kunde Andreas känna för första gången. 
 
26/2-13 - BF