Besök

Amber och pannish sitter här med mig och Melissa just nu. Melissa somnade precis i babysittern. Jag och amber gick ner till infra på förmiddagen för att köpa myggnät, Alvedon till barn eftersom Melissa ska vaccineras på onsdag. Sen hämtade jag ut träningskor och mitt bankkort samt lämnade ett paket som skulle skickas. Mycket som skulle göras!

Nu har jag rensat skåp och skit och om en stund kommer min pappa eller brorsa hit för att byta kyl och frys.


Du är det bästa jag vet

Att vakna upp till en sån här glad och fin tjej varje dag, det är lycka! Världens finaste och bästa dotter, det är du det!


Pendeltåg

Vi ska till polisen och hämta ut mitt pass och id-kort. Melissa får åka tåg för första gången, STORT!! Hon sover som en stock dock och får inte uppleva detta med mig :(


Matstol

Första gången Melissa fick sitta matstolen. Visst att det bara var typ 1-2 minuter, men söt var hon. Lika nöjd och glad som vanligt.


Storleverans

Andreas slet upp ens paketet på en gång..


Bebislivet

Alltså måste vara sjukt skönt att vara bebis, bara ligga och steka och få mat när man väll. Du kan till och med bara kissa o bajsa så fort du känner dig lite nödigt. Nice shit!


Klännigarna jag beställde idag

Var en body grej också, glömde bort.
 

24/5-28/5 2013

Ja, den här helgen har vi haft full rulle känns det som. I Fredags var jag och mamma iväg på hennes lunch till Nordea för att ta ut pengar. Är sån sjuk kö där i kista så jag han smita in på seb också och fixa egen internetbank nu när jag är 18. Innan låg ju mitt konto under min pappa, men nu har jag eget. Sen åkte vi till polisen med min pappa för att fixa pass till mig, min syster och Melissa (vi ska utomlands i höst). Men Andreas var tvungen att vara med och skriva under så får fixa det sen. Det är ingen brådska men tänkte passa på när vi ända var där för min syster ska till Polen imorgon. Fast dom hann ändå inte få passet så dom åkte nyss till arlanda för att fixa ett provisorisk, haha sega..!
 
På kvällen åkte även jag och mamma till kista för att shoppa lite. Jag köpte saker till mig själv och massa till Melissa. 1 t-shirt, 2 amningslinnen, 1 par leggings, 1 blus, sen något mer men kommer inte ihåg vad haha, till mig. Sen 3 pyjamaser, 1 par "jeans", 3 solhattar och 2 haklappar till Melissa. 
 
I lördags var vi här och grillade med 2 vänner. Körde även en heldag med bara flaska till Melissa för att hon ska vänja sig, och nu är hon jätte duktig. Tar den varj gång utan problem. Mycket pumpande bara så vi åkte och köpte en pump också. 
 
I söndags var det ju morsdag. Ingenting för mig vart det, surt. Att du bara är 2 och en halv månad är ingen ursäkt Melissa.. hihi.. Jag bakade iallafall en tårta och så åkte vi till Andreas mamma och va där. Trevligt trevligt och min tårta var ju awesome. Inte mycket jag inte är bra på! ;)
 
Igår gjorde vi väll inget speciellt, åkte till elgiganten för att köpa en bärbar dammsugare dit upp till oss, men tydligen fanns det inga sånna. Nåväl.. Får väll släpa upp den vanliga hela tiden iallafall då. På kvällen sen var vi på gymmet och simmade. Gick även MASSA promenader igår. Bra shit!
 
Idag har jag bara pluggat. Vi var även på jysk för att köpa utemöbler. Har även internetshoppat 3 klänningar till Melissa. Dessa bebiskläder, kan ju itne låta bli! Men inget speciellt annars. Nu ska vi bada Melissa sen kolla film och sova. --- Hon hann bajsa medans jag skrev detta så fick byta blöja sen bada sen ska vi sova nu snart. haha.. Lägger in fler bilder sen :)
 
Kläderna till Melissa (första bilden ej min, från google)
 
 
 
 
 

Knubbis

Min lilla knubbis, påväg till jysk för att handla ute möbler. Tänkte skriva ett inlägg sen om dom senaste dagarna eftersom jag knappt bloggat.


Gosig bebis

Att försöka plugga och lyssna på en ljudfil är inte det lättaste när man har en bebis som pratar och busar. Sov bebis, sooooov!
 

Melissa igår


Grillkväll

Igår kväll tog vi över 2 vänner och grillade och hade mysigt. Vart inte mat förrän halv 9, som alltid när vi grillar. Alltid sånna tidsoptimister!

Idag är det morsdag, vi ska till Andreas mamma nu snart och hälsa på lite.

Bilden blev visst suddig men orkar inte ta en ny haha, lat? Nej..


Sol och sommar med ny solhatt :)


Banken

Nu är vi påväg till nordea i kista för att ta ut pengar. Hörs!


Tassimo

Igår var vi och handlade en tassimo kapselmaskin. Dom hade ett erbjudande på Elgiganten bara igår, 299 kr för maskinen så det var liksom nu eller aldrig. Vi har velat ha en sån ett tag nu, men aldrig riktigt tagit oss råd till det. Men nu var ju erbjudandet så otroligt bra, så vi var tvungna. Köpte med kaffe, kaffe latte, chailatte och choklad.

Provade chailatte direkt och den var god. Tog choklad imorse med grädde i också, så vart en helt ok frukost faktiskt hihi.


Just nu

AIK match, pizza/kebab med bröd och corona med lime.


3 årsdag

Idag är det min och min älskling 3 årsdag. Jag älskar dig något otroligt!
 

Stolt mamma!

Har precis lagt en sovandes Melissa i sin säng efter en trevlig dag. Andreas mamma och plastpappa Rajje var här och träffade min mamma för första gången. På tiden kanske haha. Det var jätte trevlig och mamma tyckte om dom jätte mycket. Melissa var så nöjd i sin babysitter som vanligt och pratade och skrattade jätte mycket. Andreas brorsa med flickvän var också här, och Melissa är alltid så nöjd med honom. Vet inte varför men hon verkar tycka om honom jätte mycket, tror dom kommer få ett väldigt starkt band till varandra, bara en känsla! :)
 
Har ju försökt börja med en liten nattrutin nu till Melissa, att ge henne flaska innan läggdags och sen lägga henne i sängen. Har gjort det nu sen i fredags, och i början ville hon verkligen inte ha flaskan. Det var det jag skrev om i fredags, när hon hade varit duktig men har varit jobbig. Hon liksom tog flaskan tillslut, men efter mycket bråk. Igår nästan totalvägra hon, fick knappt i sig nått innan hon somna, men idag, idag gick det faktiskt bra. Hon var ledsen i början och ville VERKLIGEN inte ha, men efter lite tålamod och ansträngning gav hon sig tillslut och fick faktiskt i sig hela flaskan. Stolt mamma! Sen totaldäcka hon, så nu sover hon så sött i sin säng. Får se ifall det går lika bra imorgon. Hon måste vänja sig vid flaska, så man kan vara ifrån henne i längre än 1-2 timmar. Men nu i början är det jag som ger henne tills hon är van sen får man sakta men säkert prova med att någon anna ger, när det fungerar felfritt att jag ger.
 
Nu ska jag kolla lite one tree hill, sen sova. Natti natti.
 
 

Farfar

Igår var vi hos melissas farfar. Andreas kusiner kom dit från Gotland där dom bor. Vi grillade och dom fick träffa Melissa för första gången. David där som är 16 år var så förtjust i henne. Hihi hon är så underbar min lilla flicka, så snäll och fin hela tiden.

Nu sitter vi här och jag precis ätit donken frukost. Vi fick något erbjudande förut med massa frukost menyer för 15kr så vi tog alla haha. Havregrynsgröt, äggröra med bacon, mcmuffin, toast och macka. Sen två kaffe och 2 oboy. Helt ok, helt ok. Nä nu är det någon som börjar bli hungrig här i babysittern, på återseende mina vänner!


Instagram

Ni kan följa mig på instagram om ni känner för det. Tesshansson heter jag där. :)


Bilder

Tänkte lägga up bilder som jag tänkt lägga upp utan att haft tid till. Så här kommer dom..
 












 
Nu ska vi fortsätta kolla VM finalen, heja Sverige!

Födelsedagen

Ja igår var en väldigt trevlig kväll. Andreas hade lovat mig donken frukost, men försov sig (det stänger 10). Så som förlåt för den dåliga starten på dagen överraskade han mig med att åka ända till kista (kvart härifrån) och köpa skit goda pannkakor till mig. Världens gulligaste!

Min brorsa, hans tjej och min syster kom hit vid ca 3 och åt tårta, som jag gjort helt själv! Jag fixade mig och fick present. Ett par löpartights av min syrra nu när jag börjat träna! Och sen pengar. :)

Klockan 17.40 åkte vi tills jensens böfhouse och åt medans mamma passade Melissa. Jag drack en cider för första gången på nästan ett år!! Trodde jag skulle bli full på den eftersom det gått så lång tid, åtminstone känna av, men kände ingenting.

Så när vi kom hem sen kunde jag ta någon klunk vin också. Men sen ville jag inte dricka mer för att vara säker på att Melissa inte får i sig något! Vi kollade på Eurovision och hade trevligt. Melissa sa inte ett ljud på HELA dagen, sån underbart snäll unge det där, mammas flicka!

Gick och la mig efter Eurovision och Melissa sov från halv 1-8 i sträck, sen sov hon igen till 12. Underbart och jag tyckte dagen vart jätte lyckad. Får gå ut på riktigt när Lillskruttan blir äldre och kan vara ifrån mig en hel natt, vill inte vara full vid henne.

Melissa var festfin i en klänning hon fått av min farmor och farfar. Världens sötaste unge, erkänn?!?! Hihi :)

Fler bilder på min vän Elins blogg.

 


18 år

För det är ingen vanlig dag, nej för det är min 18 årsdag, hurra hurra hurra!
 
Grattis till mig själv och ska äntligen få ligga ner efter tårtbakande och jobbig kväll med Melissa. Hon är jätte duktig men har varit jobbigt. Skriver om kvällen imorgon.Godnatt! 
 
 

Vaken tidigt

Så här tidigt brukar Melissa aldrig vakna. Vid 11 brukar vi gå upp annars, men bara för mamma va vaken till 2 bestämde sig Melissa för att vakna 9. Dessutom var det lägligt att lägga största skithögen i blöjan. Tack du, mamma är ju inte alls trött!

Nu ligger vi här och myser lite bara. Hon tittar och har sig och för mig är det väll dags att vakna till då, men det har jag typ gjort nu. Idag blir det babymassage på bvc, ciao! :)


Mammig

Sista veckan har Melissa blivit jätte mammig. Hon vill inte alls vara med någon annan längre än en liten stund, ibland inte alls. Hon har alltid tagit flaska när vi gett det, men nu helt plötsligt vägrar hon. När mamma passade henne förra veckan när vi skulle gymma vart hon jätte ledsen och var bara ledsen hela tiden tillss vi kom hem, mamma provade ge henne flaska men hon ville inte ha. Tänkte att det kanske var för hon bara var ledsen och inte hungrig. Men nu provade jag ge henne nu på kvällen, eftersom jag tänkte försöka få henne inte så mammig och inte amma henne till sömns varje natt, utan ta flaskan som en nattrutin. Men den totalvägrade hon nu även fast hon var hungrig, fattar inte, helt plöstligt bara vill hon inte ha den, varför?
 
Kommer bli väldigt jobbigt om hon inte tar flaska, kommer inte kunna lämna henne längre än en timme typ, för ibland kan hon bli hungrig även efter en timme. Måste försöka hitta en lösning, vill ju kunna lämna henne ensam med Andreas tex om jag vill göra något utan henne, men kommer ju inte gå om hon fortsätter såhär? Kan det vara en tillväxtfas? 
 
Någon som har barn eller bara kan, som har några svar och tips? Någon ...?! SNälla...?! hihi
 
Jag älskar dig ändå mitt hjärta, mer än du någonsin kommer kunna förstå!

Hår på huvudet

Nu börjar Melissa få en hel del hår uppe på huvudet också. När hon kom var hon helt kal uppe på huvudet med hår runtom. Nu börjar det komma mer uppe på, gulligt :)


Dop

Var på dopmöte med våran präst tidigare. Vilken underbar präst vi fått, jätte trevlig och glad! Fick iallafall ett papper på programmet liksom, hur dopet går till. Jätte kul att Melissa ska döpas själv, inga andra utan vi får bestämma allt. Ingångsmusik och utgångsmusik.

Ingång tänkte jag någon somrig, utgång någon fin till Melissa. Sen i mitten kan man ha en egen låt/psalm om man vill, och jag funderar på att sjunga till Melissa. Vet låt och allt men vet inte om jag vågar. Jag menar, min sångröst är ju inte jätte bra men kan ändå vara nästan helt ok ibland haha. Vill, men får se.. Låter nog Andreas bestämma, men skulle vara fint att sjunga den låten till henne för texten är fin tycker jag.

Kanske lägger upp en ljudfil här så ni får bestämma om jag kommer skämma ut mig totalt eller om det är helt ok? Man behöver ju inte vara världsstjärna för att sjunga på dop, men man vill ju inte att folk ska få ont i öronen..


Långpromenad

Jag, Andreas, Melissa & Diesel var ute på långpromenad igår. Vi gick även vid vattnet, shit vad det blåste där. Vi gick även vid en bilväg, och i diket där såg vi ankor leka runt. Diesel vart helt till sig och jagade iväg dom haha. Vafan gjorde dom där? Fett roligt! Diesel badade sen också, och jagade alla ankor i vattnet. Haha sötis!
 
 
 
 
 
 

Sjukhus

Igår var vi iväg till Christopher som ligger på sjukhus på kvällen. Vi satte oss och käka på donken, Melissa var jätte glad när Andreas busade med henne. Det ser ut som hon typ vill skratta, men det kommer inget ljud. Hon ler så stort och med hela ansiktet så om nog inte allt för länge skrattar hon också, så roligt!!


Gosungar

Mina gosungar låg och gosade imorse hihi, så fina! Nu är vi påväg till centrum med mamma för hon ska fixa nytt simkort till sin nya mobil. Hon har skaffat iPhone nämligen.. Äntligen lite modern liksom, hon har ute velat ge upp sin knappmobil eftersom hon inte fattar andra. Men nu ska jag lära henne allt jag kan, iPhone experten liksom! :)


Lufta

Melissa är så nöjd när hon får lufta utan blöja och bada. Hon kissar alltid ner sig när hon ligger där så bada efter är typ ett måste. Men det är ganska mysigt det faktiskt. Hon är så nöjd och glad hon, vår bebis. Nu ligger vi här i sängen jag och Melissa, brukar alltid se till så att hon är mätt när vi ska somna så vi kan sova så länge som möjligt innan magen är tom igen. Hon får nog ligga här bredvid mig inatt, det är så mysigt!!
 
 
 

Stor

Lillskruttan börjar bli så stor. När hon ligger på rygg och man drar upp henne försiktigt i armarna för att se ifall hon drar upp huvudet, brukar hon dra upp det själv ibland. Om hon vill upp vill säga, sitter Andreas och pratar med henne på sidan skiter hon fullständigt i mig och bara chillar med huvudet och kollar på honom. Men oftast drar hon upp det, snart så är nog huvudet ganska stadigt!


Ute

Nu sitter vi ute och bara chillar. Var på gymmet och gymma+simma och Melissa hade varit jätte duktig med min mamma. Inte ett ljud ifrån sig hade hon gett, stolt mamma ! :)

Vi ska väll grilla idag också, och kanske hos min pappa imorgon. Sen grilla hos Andreas pappa på lördag, blir mycket grillning haha. Sommar <3


Stekarn

Det här är en riktig stekare på morgonen. Förresten börjar hon bli väldigt stabil i huvudet, kan lägga upp en video sen.


Besök

Idag har jag och Melissa varit med Elin och Amber. Vi tog en promenad ner till infra som tar typ 20 minuter, köpte magdroppar till Melissa sen hem igen. Sen en halvtimme senare tog vi en promenad dit igen för att käka haha.

Hemma igen hade Andreas kommit hem också. Han höll på på tomten (vi ska lägga nya plattor) medans vi bara va. Andreas jobbar fortfarande med mig och Melissa som publik.

Herregud vad varmt det varit ute idag btw, lökigt som bara den alltså! Ett tag där hade jag lust att bara necka för att få luft på hela kroppen. Men det känns ju inte riktigt rätt, hehe. Melissa har varit jätte duktig hela dagen och inte gjort många pip ifrån sig. Duktig bebis!


Avtryck

Gick bra på träffen där. Alla var jätte trevliga och snälla. Alla var iofs typ runt 30, så ingen jag direkt kommer umgås med, tror inte vi kommer ha så mycket gemensamt, förutom bebis då såklart. Men absolut gå på mötena och babymassagen.

Efter träffen hade dom även så man kunde göra gipsavtryck att fötter och händer. Så fot och handavtryck tog vi på Melissa. Ligger på tork nu så tar med den när vi ska dit på babymassage på måndag. Nu ska vi sova efter ett gympass, godnatt!


Föräldragrupp

Nu bär det av mot Rotebro för att säga hej till föräldragruppen. Får se om det är något för mig, vill ju inte vara med massa tanter någon som är i närheten av min ålder annars skiter jag it.


Hundhagen

Nu sitter vi hundhagen så Diesel får bra lite lös. Det behöver nog alla hundar vara lite då och då, men Diesel drar om det inte är inhägnat, tyvärr!

Efteråt ska vi ner till medley här och fixa gymkort. Dom har så man även kan simma så det är toppen för mig. Ska dit sen igen ikväll och gymma med Emelie, mamma passar skruttan så det är bra.


Kunde ju fått!

Igår somnade Melissa ungefär klockan 11, hon var så trött under kvällen men fick ingen ro till att sova, så när vi kom hem tog det en stund men sen vid ungefär 11 så somnade hon. Jag somnade kanske 1. Sen son Melissa hela natten ända till klockan halv 8. Duktig tjej! Men ni tror inte Andreas miffot väcker mig när han går upp klockan 5, och att jag sen knappt kan somna om -.- somnar iallafall tillslut vid 6, och ger Melissa mat vid halv åtta sen sover vi till 10 innan vi båda är pigga och glada och går upp på en promenad! Trevlig morgon! :)


Grillkväll

Provet gick helt ok, inge mvg varning men absolut godkänt, så det känns skönt! Var och hjälpte pappa med hans hus på dagen också. Han ska ha visning på tisdag så är lite saker som ska fixas. Melissa satt i bärselen hela dagen och sov så sött. 
 
Vid ca klockan 6 åkte vi till Emelie och grillade där med några stycken. Kan ju inte kalla Andreas för grillmästare direkt, men men.. Gick väll helt okeeej, kanske... haha! Nu sitter jag och väntar på mitt slutbetyg i historia som hon sa skulle komma upp under dagen, men fortfarande ingenting. Drygt, jag e så nyfiken!
 
Bilder från Emelie
 
 
 
 
 

plugg

Klockan är snart halv 2 oh jag ligger och pluggar. Är så sjukt trött och vill sova, men har prov imorhon på hela historiaboken och kan inte sådär jätte mycket som jag borde. Melissa sover men frågan är hur mycket sömn jag kommer få. kör väll igenom boken en gång sen sover jag så länge Melissa tillåter, sen boken en gång till osv. 
 
Inte nog med att jag MÅSTE plugga ligger Melissa och spyr hela tiden. Sen gav hon ifrån sig värsta floden med spya för ca en halvtimme sen. Vart faktiskt lite rädd, var väldigt mycket, inte så som hon brukar. Men men, får torka spyor och plugga samtidigt! Vad ska man göra liksom. ^^
 
Jag just nu typ, vill SOOOOVA!
 

2 månader

Idag är du hela 2 månader mitt hjärta. Du är en sån snäll bebis och jag kunde inte varit lyckligare. Du kan allt du ska kunna, du har en väldig kämparglöd när du ska hålla upp huvudet, du kan det en liten stund. Men lite jobbigt är det fortfarande. Men nöjd och glad är du för det. Du sover jätte bra i din egen säng, även om mamma din är lite svag för din närhet och inte vill lägga tillbaka dig efter nattamningen. Men vad gör det? Vi har gott om tid på oss att lära dig ligga själv hela natten, du kan ju trots allt sova själv om vi vill att du ska det. 
 
Jag älskar dig jätte jätte jätte jätte mycket och grattis på din 2 månaders-dag, hihi! <3
 
 

Prinsessa

Du är så oerhört fin min fina tjej, och jag kan inte fatta hur mycket någon kan betyda för en efter sån kort tid. Hur jobbig du än är (väldigt sällan) börjar jag ändå alltid le när jag kollar på dig. När du är ifrån mig saknar jag dig så, vill bara pussa på dig hela tiden. När vi ska gå och sova och jag ligger och velar om jag verkligen ska lägga dig i din säng, för jag vill bara krama dig och ha dig nära mig, det är det bästa jag vet!

Visst är det skönt att ibland lämna ifrån mig dig, och visst trivs du väldigt bra i babysittern. Men ändå vill jag bara plocka upp dig och kramas med dig. Finns inga ord i världen som kan beskriva hur mycket jag älskar dig! Hur skulle jag någonsin kunna leva utan dig? Den oron för att något ska hända dig finns där hela tiden, men lyckan du ger mig är så mycket större! Varje leende och varje gång du "pratar" så ler jag, för att för mig finns det inget finare, finns inget som gör mig lyckligare! Och jag bara längtar till att få se allt du kommer lära dig och hur du kommer bli som person. Jag kommer göra allt jag kan för att du ska vara lycklig, är du lycklig är jag lycklig! Älskar dig över allt annat, kommer alltid att göra! <3


Tjuvkikarn

Ja, idag på morgonen när jag gått upp kommer jag på att vi har barnvagnen i bilen.. Som Andreas tagit till jobbet.. Lyckat! Hur ska jag nu kunna gå ut med Diesel?

Klipska jag kommer på den briljanta idéen att jag kan ju faktiskt ha Melissa i bärselen. På med kläder och ut och promenera med ett antal kilo på magen, men vad ska man göra? Lilla Melissa har nog aldrig varit så nöjd, så mycket att titta på och nytt hela tiden. Fyyy vad söt hon var! Va riktigt roligt faktiskt!

Just nu sitter vi i bilen, ska förbi pappa en snabbis innan vi åker och handlar donken. Melissa sitter och tjuvkikar på mig genom bilbarnstolen, sötis! Världens sötaste bebis, det är du det! <3


Morgon

Godermorgon allesammans. Jag och Melissa ligger vakna och hon pratar för fullt, efter en god natts sömn. Somnade fort efter nattens inlägg och Melissa vaknade vid 4 och ville ha mat.

Hon e så gosig på morgnarna, pratar och ler och tittar och kramas. Så otroligt mysigt att få vakna till, till det! Min plutt sån fin bebis!


Sömn tack!

Utslagen bebis i SIN säng med en mamma som inte vill somna. Drygt det där, när hon sover och jag kan inte. Nu har hon sovit i 3 timmar, så får se ur länge jag hinner sova innan hon vill ha mat igen, somnar jag nu snart (jo men visst) så får jag nog någon timmes sömn, men får ju sova igen sen när hon ätit för hon somnar ju om direkt!


Nya kläder

Igår var vi i centrum för att kolla på nya byxor till mig. Haha ut kom vi med massa kläder till Melissa och en tröja till mig, haha ja. Så kan det gå..
 
 
 
 
och sen även två typ dregglisar, hon dregglar och spyr hela tiden. Hellre byta såna än kläder hela tiden. Nu fick hon på sig ena nya pyjamasen efter badet. Nybadad i nya kläder, sweet!
 
 

Storlek 62

Hihi nu satte jag på henne en body i storlek 62, lite lite stor men vad för det? Den passa helt ok! Hon kan fortfarande ha 56 jätte bra och vissa saker i 50, men kg har så svårt att vänta med att använda alla kläder! Så roligt att klä henne i olika outfits och ha sig! Finns så mycket fint!


Ivan Turina

En fru, två döttrar och en bebis i magen lämnade du efter dig, R.I.P! 
 
 

Mobilen av

Jag fattar verkligen inte, min mobil la av helt plötsligt bara idag. Skärmen bara svartna helt plötsligt och nu startar den inte. Men men, nu vet ni som kanke försöker få tag på mig att mobilen inte fungerar, och Andreas mobil är också sönder. Så ni kan inte få tag på någon av oss förutom på facebook haha.