Arg bebis

Det gick jätte bra hos mvc. Mina värden var bra och vi bokade en längre tid i februari då hon ska ha en "privat" kurs inför förlossning och tiden efter med oss. Väldigt snällt!
 
Var lite kul när hon skulle känna hur bebis låg och sen ta hjärtljud. Hon tryckte långt ner för att känna om det var huvudet, men bebis låg så långt ner så hon kände inte riktigt. Hon ropade på en annan barnmorska som också tryckte och kände. Båda tyckte att det var huvudet som låg som det skulle. Hon hade alltså fixerat sig, så det e bra!
 
Men sen när hon skulle ta hjärtljud var dom uppe i 158 ! Ganska högt, hon har legat på runt 140 innan. Så antagligen tyckte hon inte om när dom klämde och tryckte på hennes huvud. Hon lyssnade på hjärtat i säkert 5 minuter, jag höll på att somna när jag låg där haha. Sen sjönk de lite iallafall så 150 vart det tillslut. Sf-måttet var 32 cm så hon följer linjen bra, ett litet skutt neråt bara. Ryggen tyckte hon va på vänster sida, så ungefär som på bilden jag ritat borde hon ligga. Sen är ju inte riktigt storleken riktigt, och hon är nog mer som en boll. Men på ett ungefär åt det hållet ligger hon. Haha inga kommenterar om mina konstnärs skills! :)
 

MVC

Nu ska jag snart dra mig mot mvc. Länge sen jag var där då det vart strul med sista tiden och inte kunnat boka ny, så ska bli kul att se hur mycket hon har växt och sådär. Måste även boka nu tid för föräldra kurserna. Skriver sen.
 

Skor

Jag säljer massa skor som jag aldrig använt/använder. Kommer väll inte göra det nu heller då jag inte riktigt kommer ha tillfälle ^^ Eller ja, på min 18 års dag men till det kommer jag väll antagligen köpa nya, eller gå i mina älskade converse haha :D Men in o kolla, är ju inte direkt dyrt liksom ^^
 
klicka på bilden för att komma till annonserna!

Vecka 37

Idag går jag in i vecka 37 (36+0) Måste säga att nu börjar jag känna mig höggravid, inte speciellt lätt längre. Känner mig klumpig, inte det minsta smidig. Har en känsla av att hon kommer komma tidigt, vet inte varför. Men känns som hon faktiskt vill komma snart, men jag vill gärna att hon stannar någon vecka till så vi får bli helt klara med allt! Har väll köpt allt vi behöver nu, men måste göra i ordning allt, gå på alla kurser så man är förberedd och sådär. Mitten av februari kan hon få komma, men inte tidigare! Fast finns väll inte så mycket att göra om hon skulle få för sig att komma tidigare ändå.  ^^
 
Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.
 

Barnvagn och babyskydd

Tänkte visa vad vi har för barnvagn och babyskydd. 
 
Barnvagn- Vi har en Crescent Comfort, väldigt stabil vagn som är bra när vi ska gå promenader med Diesel på kanske inte så fina vägar. Bra i snö också av vad jag läst/hört. Sen om vi känner att det behövs kan man även köpa till en adapter så man kan fästa på babyskyddet på vagen också. Väldigt smidigt och än så länge är jag nöjd med vagnen (har ju inte använt den ännu)
 Schyssta reflexer ;)
 
 
Babyskydd/bilbarnstol- Har vi Maxi-Cosi, vi har även en vagn till babyskyddet med sittdel till, en lite smidigare vagn än Crescent så när hon kan börja använda sittdelen är den bra att ha när man ska iväg och handla och sådär. Känns inte så nödvändigt att köpa liggdelen till den så babyskyddet fungerar nog fint fint om man vill vara lite smidig korta stunder. 
 


 
Nu hoppas vi att lillfisen kommer snart så vi kan börja använda allt :)
 
 

Vecka 36

Herregud alltså, kolla bilden på magen framifrån. Man ser verkligen hur hela midjan är borta och den ser mycket störra ut framifrån än från sidan. Jag är ändå glad över att inte vara alltför stor. Jag är däremot orolig över vikten, jag har gått väldigt mycket och vill verkligen inte att hela magen förstörs. Man ser mörket från min navelpiercing som jag hoppas kunna sätta dit sen och det fortfarande ska se bra ut! Får se hur jag kommer se ut sen, ska faktiskt bli intressant :) Men jag är glad så länge min flicka mår bra! och om bristningarna kunde blekna så fort som möjligt... mehehhe
 
Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
 
 
 

Tråkig info om mig :)

A) Fyra jobb som jag haft:
 
1: Ata, mammas och pappas jobb
2: Now Clothing
3: Hos min morbror
4: Inte haft fler än så haha


B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1: Twilight
2: Harry Potter
3: Transfomers
4:  Pirates of the Caribbean


C) Fyra platser jag har bott på:

1: Bollstanäs (Upplands Väsby)
2: Fresta (Upplands Väsby)
3: Centrala Upplands Väsby
4: Bara Upplands Väsby...


D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:

1: The Vampire Diaries
2: Grey's Anatomy
3: Revenge
4: Once Upon a Time


E) Fyra platser jag har semestrat på:

1: Thailand
2:Grekland
3:Turkiet
4: Egypten


 F) Webbsidor jag besöker dagligen:

1: Facebook
2: Paulas.me
3: Hugorosas.se
4: Tovsi.vimedbarn.se

 
G) Fyra favorit-maträtter: 

1: Pannkakor
2: Tacos
3: Kyckling med ris och curry
4: Stuvade makaroner


 H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:

1: Thailand
2: Kramas med älskling
3: Äta lunch någonstans med någon trevlig människa..
4: I något varmt land


SENASTE
1. Kompisen du träffade: Pannish när jag hämtade en bok av henne.
2. Personen du pratade I telefon med: Pappsen
3. Du fick SMS av: Men tanke på att min mobil inte fungerar och inte gjort på någon vecka så kommer jag faktiskt inte ihåg, men antgligen Andreas.
4. Du kramade: Andreas

IDAG
5. Kläder: Strumpor, trosor, tröja.. Haha
6. Bättre än igår: Illamåendet, kände mig lite konstig igår.

IMORGON
7. Är det: Fredag!!! Fast är inte direkt något speciellt för mig förutom att Andreas är ledig dagen efter haha. 
8. Planer: Inga alls, mysa! 
9. Något tråkigt som händer imorgon: Jag vet inte, att jag är ensam under dagen?! 

FAVORIT
10. Nummer: 5
11. Färg: Rosa eller lila. 
12. Årstid: Sommar alla gånger.
13. Saknar du någon?: Mina fina vänner Amber och Elin som jag inte träffat på ett tag :(
14. Humör för tillfället?: Helt normalt!

FRÅGOR OCH SVAR
15. Det första du gjorde I morse?: Kissade hehe.
16. Vad åt du sist?: Ett äpple.
17. Vad irriterar du dig på?: Människor.. Folk är så korkade ^^
18. Tror du på distansförållanden?: Under en viss tid javisst, men inte i flera år. 
19. Vem tänker du på just nu?: Ingen, fast när jag fick frågan började jag tänka på Andreas haha.
20. Tror du att personen tänker på dig med?: Nä, han tänker nog mer på att han snart får gå in i värmen och käka lunch :)
21. Vart reste du sist?: Kreta förra sommaren.
22. Vad gjorde du igår kväll?: Var nere hos pappa och käkade och kolla film. Om flodvågen i Thailand 2004 btw, bra film (y)
23. Liknar du din mamma eller pappa?: Ja det får jag ofta höra. Vissa tycker jag är lik mamma andra pappa. 
24. Ler du ofta?: Ja faktiskt. Är väll en riktigt bitch men ler och skrattar gör jag ofta.
25. Välj en, kärlek, skönhet kreativitet?: Kärlek
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: Har aldrig sett någon, men om jag skulle se så skulle jag önska mig något!
27. I vems säng sov du i igår natt?: Min egen :)
28. Vilken färg har din tröja?: Svart (nej jag är inte rasist)

SORG
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?: Haha ja typ, gråtit tills man typ bara slutat även fast man känner sig lika ledsen. Konstig känsla.
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns?: Ja
31. Gråter du när du skadar dig?: Nä, är en ganska tålig männsika.

GLÄDJE
32. Är du en glad person?: Ja, det tycker jag iallfall!
33. Vad gör dig glad?: Diesel, och Andreas om det inte är han jag är arg på. 
34. Önskar du att du var lyckligare?: Ja varför inte? Man kan väll aldrig bli för lycklig. Men är inte missnöjd med hur det nu.. 
35. Är lycka överskattat?: Nej det skulle jag inte påstå.
36. Kan musik göra dig glad?: Ja det kan det väll. 

KÄRLEK
37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"?: Ja
38. Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det?: Ja :)
39. Har du en flick/pojkvän?: Ja, världens bästa!
40. Är du nöjd med det?: Väldigt nöjd!
41. Är du kär?: Ja, och fortfarande efter snart 3 år blir jag det bara mer och mer för varje dag. 

HAT
42. Vem hatar du verkligen?: Hmm, jag vet inte.. Ingen som jag kommer på. 
43. Har du någonsin gjort en hat-lista?: Haha nej..
44. Är du en mobbare?: Näää, jag är jätte gullig :D
45. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta?: Ja, min mamma har en förmåga att göra mig så arg. 
46. Har du blivit sviken någon gång?: Ja, har väll dom flesta..

SKOLAN
47. Gillar du skolan?: Alltså, skulle klara mig bra utan den. Men att läsa på distans såhär har jag inget alls emot. 
48. Favoritämne?: Hemkunskap lätt! Men av dom ämnerna man har nu måste jag nog säga Matte (hör och häpna) då jag har lätt för siffror och det går så enkelt för mig. 
49. Värsta ämne : Religion. Usch vad tråkigt!
50. Är skolmaten godare än på din tidigare skola?: Med tanka på att jag äter "skolmat" hemma så måste jag säga JA, jag äter ju det jag vill :D

 


Kallt ute

Kom precis in från en morgonpromenad med lilla Diesel. Ganska kallt ute, men klär på mig så kroppen är varm, men ansiktet.. huuuuuba! Nu vet jag inte vad jag ska göra. Skrev ju igår att jag skulle fortsätta med historia, men orkade inte mer haha så ska nog göra klart det som är kvar nu. Vid lite senare lägger in magbild och vecka för vecka, för vecka 36 också.. Ska lägga upp en bild där man ser magen framifrån, herrejävlar vad stor den ser ut att vara då, en riktig boll!

Värsta fotomodellerna jag och diesel, jag ser skit trött ut och han ser bara jävligt sur ut. Tack för tacksamheten att jag går ut i 15- för din skull liksom..
 
 

En månad kvar snart

Idag går jag in i vecka 36. 5 veckor kvar, en månad på lördag. Tiden går otroligt fort, känns inte som man hinner något allt. Jag som hade tänkt göra vantar, babynest och massa saker själv. Nu är det bara en månad kvar. Har ju fortfarande tid till det, men jag skjuter fram det och har inte hunnit köpa "material" till de än. Även mycket som fortfarande måste köpas (egentligen inte, bara många småsaker så det känns mycket). Rummet är fortfarande inte klart (seg pappa) men förhoppningsvis skulle han ha tid i helgen. Men det kommer bli jätte bra när det väl är klart, så det är värt att vänta.

Jag har faktiskt haft en väldigt bra graviditet, skit enkelt om man jämför med många andra. Endast spytt HÖGST 5 gånger, men mått illa i typ 10 veckor. Inte haft massa humörsvängningar (så farliga iallafall) Jobbiga är väll hur det gör ont i ryggan och fram. Lite jobbigt har det väll varit. Inte så kul med bristningarna man fått heller, har inte fått speciellt mycket men har på höften och vissa ställen på benen. Inte så roligt, men ingenting jag direkt lider av. Glad att jag inte fått på magen!

Nu ska jag fortsätta plugga historia, som jag gjort HELA dagen. Går väldigt bra och får nästan alla rätt på proven, så ska göra klart första delen (uppdelad i 4) idag. Väldigt duktig tjej!

Jag har tråkigt...


Tidig morgon!

Här sitter jag i soffan och pratar med pannish. Vaknade ungefär 5 idag, men somnade typ 8 så inte så konstigt. Gick iallafall upp och gjorde frukost och lunch till Andreas. Stackars pojke har ingen mickro på jobbet (jobbar ute) så han kan inte ha med sig vanlig mat, så han får äta mackor eller annat som går att käka kallt. Eller så käkar han ju på resturang, men blir så dyrt med det varje dag! och gör inte jag frukost till honom går han upp i sista sekund så då hinner han inte käka, så vaknar jag tidigt kan jag lika gärna göra det åt honom. 
 
Vettefan vad jag ska göra idag, tänkte plugga idag men vart klar efter en timme högst så vet inte vad jag ska göra nu. Orkar inte börja på något nytt än, eller jag orkar börja men orkar inte hämta böckerna som behövs där uppe hehe. Lat jag är! Måste ut med Diesel också, inte kul! Kallt ute.. 
 
Känner att jag bara skriver nu, vet inte ens vad jag ska skriva. Ville bara skriva något då jag blivit väldigt dålig på att uppdatera på sista tiden. Har fortfarande inte lagt in några bilder på det jag sagt. Men glömmer alltid bort det och kommer bara på det när jag sitter eller ligger ner, och då orkar jag inte resa på mig. Haha.. 
 
Nä nu ska jag hämta något att dricka då jag typ dör av törst, sen ska väll hitta på något att underhålla mig med ett tag. Kanske greys anatomy.. Kanske ska städa, det skulle behövas! Aja, häjdå!
 

Frukost på sängen

Jag måste vara världens bästa flickvän alltså! Klockan tre inatt satt jag och vela ifall jag skulle göra äggröra eller pannkakor till frukost till älsklingen. Vi har Inge mjöl så då skulle jag varit tvungen att gå och handla, och Andreas är inte ens så förtjust i pannkakor, hade varit mer för min egen skull haha. Bestämde mig för att göra äggröra iallafall, det är det han vill ha!

Satt och väntade på att klockan skulle gå så jag kunde börja med maten, men vart vid 6 tiden så hungrig så gick ner och fixade toast och oboy till mig :) när klockan vart 8 orkade jag inte vänta längre så gick ner och fixade äggröra, skärde äpplen och apelsin och la upp det fint som ett hjärta på en tallrik. Andreas vart ju inte lite paff när jag väckte honom med frukost på sängen liksom, började nypa sig själv för han trodde han drömde typ haha. Jag e så väldans underbar ibland. Tog morgon promenaden med diesel också, Andreas har verkligen blivit behandlad som en kung! För att komma från mig måste han känt sig väldigt speciell ;)


Ledsen

hehe, nu gör vi pasta carbonara och jag skär lök. Tårarna bara rinner och fy vad det svider, inte najs! Inte det bästa att ha smink på sig direkt.


Vecka 35

Länge sen jag la in magbild och vecka för vecka text, så tänkte göra det nu då jag idag går in i vecka 35. Sjukt vad snabbt tiden går, jag som trodde det skulle gå långsamt nu på slutet men det gör det verkligen inte. Är väll kanske sen sista 2 veckorna? Snart är lilltjejen här iallafall, vad vi längtar efter dig! :)
 
Vecka 35

Kroppen:
 Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.
 
 
 

Våran bebis <3

Haha, låg i sängen och kollade på datan, sen när jag la ifrån mig den för att gå ner och hämta något o käka ser jag diesel ligga i lillans säng och steka haha. Han har alltså tagit ett skutt från sängen till spjällsängen och lagt sig där, mysigt! Han är så otroligt söt, och även om det kanske inte är så bra att han lär sig att ligga där, är han för söt för att säga ifrån haha. Låter han ligga där ikväll, men händer det igen måste jag säga till :( Vill inte riskera att han hoppar i där och mosar lill tjejen sen, men usch vad söt våran lilla Diesel är, han är verkligen våran lilla bebis!
 

Typiskt mig!

 Nu har jag en sån här efter varje inlägg. Visste in vart jag skulle placera den då jag inte har någon sido meny. Så det var den bästa platsen. Tycker om den då det står hur långt det är kvar i veckor. Har ju en liknande räknare högst upp på bloggen som jag fortfarande kvar, men tycker ändå den här är bättre. 
 
 
Idag är det torsdag. Hade tid hos MVC klockan 11.30 idag, sen hade vi en kurs bokad idag klockan 14.30, så förlossningsförberedande. Men jag somnade klockan 8-9 imorse (?) så jag vaknade inte alls av mina larm. Så jag missade rutinkoll tiden. Men till 14.30 var vi där och skulle på kursen, får då förklarat för oss den faktiskt är på Sollentuna sjukhus och inte i Rotebro där jag går. Tack för den infon liksom. Den tiden missade vi iallafall också. Kul! Så nu får jag ringa och säga att missa alla mina tider och måste boka nya. Pinsamt!! Sånt här händer alltid mig, så otroligt pinsamt!
 
Jag fick iallafall en anledning och fräscha till mig lite. Nu ska vi iväg och handla lite mat och myspys till ikväll. Ska bara vara hemma och kramas med min älskling :) Tjockis jag blivit haha!

"ny" mobil

Tja tja bloggen! hehe... ligger just nu i soffan och bara chillar, är otroligt trött. igår kväll när vi bäddade sängen lyfte vi på madrasserna och hittade Andreas mobil där haha, där går den legat i typ ett halv år. Men nu har han sin mobil iallafall. Jag har återställt den från allt skit , va så länge sen vi använde den här så känns som en ny mobil. Roligt, älskar nya mobiler haha :D nu ska jag upp och spela Fifa 13 med Andreas och Christopher, ha det bra!


Magen

 
Nog växer den allt, när jag ser mig själv i spegeln känns det bara som jag gått upp väldigt mycket i vikt, känns inte som magen är så stor. Men när jag ser på bilder så då jävlar, är magen stor som ett hus. Hon börjar bli stor, känner att hon får mindre och mindre plats då hon sparkar som aldrig förr hela tiden nu. Roligt! En annan rolig sak är att jag såg mer gravid ut i vecka 21 än i vecka 23. Kanske olika tider på dygnet? Antagligen..

Nyårsafton

Igår var det nyårsafton, eller ja, det blir väll iförrigår (stavning?) Jag hade det väldigt trevligt här hemma med min fina pojke, elin och jonas. Vi käka middag, spelade spel och umgicks bara. Otroligt skönt att ha ett lugnt nyår. Måste säga att jag är väldigt dålig på att ta kort. Måste det bli ändring på! Får inte glömma att fota lillan mycket sen!

Hur som helst har jag fått jätte mycket gjort dom senaste dagarna inom skolan iallafall, tycker om att ligga före så man slipper stressa sen i slutet när allt ska in, men jag är expert på att skjuta fram saker till sista sekund så i slutet har det varit mycket att göra. Nu ligger jag lagom till igen och tänker ta ledigt! yey :D