Dålig uppdatering

Har varit jätte dålig på att skriva här i bloggen nu under jul. Har haft så fullt upp så inte haft tid/ork. Men nu ska vi iväg och storhandla lite mat och även handla till nyår då vi ska ha hit lite vänner då. Lägger upp magbild och vecka för vecka text sen när jag kommer hem. Kan även lägga upp bilder på det vi fått o julklapp och sådär. Skriver senare puss

The Sims 3

Nu ligger jag i sängen och installerar the Sims 3!! Älskar det spelet haha, beroende framkallande. Använder min skoldata som jag kopplar in in i tv då skärmen inte är så hel hehe (a) men funkar bra ändå, ligger i sängen, köpte trådlöst tangentbord och mus idag för 99 kr på Elgiganten så det är najs :) har typ 10 Sims spel så det tar sin lilla tid att installera allt, men så värt! Sims i sängen hela dagarna mehhe ;)


Jul

Jag har haft en jätte bra jul! På julafton var vi nere hos pappa på morgonen fram till klockan 2. Farmor och farfar var där också så vi fick våra julklappar eftersom vi inte skulle med dom till Anki utan vi skulle till Andreas mamma. Så vid 2 hämtade vi Diesel och åkte ut till sigtuna.

Hade det jätte bra, körde tärningsspel och åt mat. Vart en jätte bra jul och jag är jätte nöjd med alla julklappar jag fått. Av farmor och farfar fick jag bl.a en bebismössa och vantar som farmor stickad själv, av samma garn som hon gjorde till min storebror när han väntades. Ganska coolt tyckte jag, mamma kände igen det direkt när hon såg det!

Fick mycket mer och tänkte lägga in en bild på allt roligt vi fått under julen, speciellt bebis kläderna. Men gör det senare då vi nu ska äta sen iväg och kolla mellandagsrea! Ha det bra puss!

Dig älskar jag mer än ord någonsin kommer kunna förklara! 

Ändrat design

Har ändrat designen lite. Det är ursprungligen en gratis design från desginadinblogg.se, så den är jätte vanlig, väldigt många som har den. Lite tråkigt, så jag ändrade den lite så nu är den lite mer min :) Tyckte om den innan väldigt mycket, var väldigt stilren och sådär, men det är den fortfarande ellerhur? Ingen jobbig stark rosa liksom.
 
 

21 december 2012

Mellan klockan 09.00-12.00 svensk tid är det den 21 december 2012 i hela världen. Borde vara då om någonsin jorden går under liksom. Tror inte på sånt skit men kan inte låta bli att tänka "tänk om" så håller min pojkvän och hund intill mig hela tiden. Tur att han är ledig imorgon, troligtvis!

Vill gärna inte att vi ska gå under nu dåra, vill gärna träffa vår bebis först :) ha en trevlig domedag :)


Betyg

Fick förresten C i slutbetyg i engelskan. Så att så illa gick det inte iallafall, jag är nöjd! Mitt första gymnasiebetyg :)


Första kursen avklarad

ÅHHHH herregud jag dör på riktigt. Har precis gjort klart muntliga examinationen i engelska 5. Via webcam med mikrofon med min lärare. Fy vad pinsamt det var, men jävligt skönt att ha det gjort.
Väldigt jobbigt bara att hans ljud var sådär så ibland typ försvann mitt i sina meningar så när jag skulle svara hade jag typ ingen aning om vad han sagt. Jätte jobbigt. Känns inte som det gick sådär jätte bra direkt. Men godkänt absolut.

I början när jag skulle in fungerade det inte, skickade ett mejl till honom och han svarade typ prick 2 då jag skulle ha provet. Skulle bara byta webbläsare så fungerade det sen men vart 5 minuter sen. Bra första intryck liksom. Gick åt helvete det här alltså, men skönt att ha det avklarat!


Vecka 31

Idag går jag in i vecka 31. Tiden bara springer förbi. Det går alldelles för fort. Det är sen i februari det ska gå fort, för det är då alla säger att det känns som det går så långsamt. 
 
Vecka 31


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Kroppen

Tänka sig att jag för bara en månad sedan såg normal ut ansiktet. Den här bilden togs den 14 november. Nu är det den 19 december och jag ser ut som en sumobrottare i ansiktet. Har inte tänkt alls på vad jag ätit under graviditeten, bara käkat det jag känt mig sugen på. Inte så smart direkt.
 
Första gången jag vägde mig på mvc var i kanske vecka 18. Då vägde jag hela 65 kilo. Kan tänka mig att jag vägde 60 innan dåra, käkade en hel del under sommaren. När jag vägde mig sist på mvc vägde jag 77!!! 77?!?!?! Jag har alltså än så länge gått upp nästan 20 kilo. Helt sjuuuukt! Ändå är det 10 veckor kvar och bara bebis ska gå upp ca 3 kg. 
 
Lite smått panik när jag tänker på hur jag kommer se ut efter. Hoppas verkligen verkligen att jag fortfarande har lätt för att gå ner. Hade jag förut. Kunde tjocka mig i några veckor och sen när det vart för mycket och jag verkligen försökte gick jag ner det jag gått upp på kanske 2 veckor. Tur att jag har Diesel. Har inget val än att dra mig ut på promenader varje dag. Grejen är bara att äta rätt sen. Inte sitta hemma och proppa i mig massa skit. Men det tar vi då. Nu är jag gravid och är jag hungrig då käkar jag. Onyttigt medans jag kan. Just nu bryr jag mig inte speciellt mycket om jag går upp. Är väll sen jag kommer ångra mig big time. Smällar man får ta. Man måste ju leva också. YOLO! hehe 
 
 

Examination

Nu har jag gjort klart allt som behövs inom dom 3 ämnen jag har läst sen september i skolan. Ska bara göra "examination" som dom kallar det. Låter väldigt... läskigt! Det är iallfall en koll där dom kollar så man verkligen kan allt, som ett prov. Fast grejen är bara att jag gör den genom webcamera med headset och med läraren någon annanstans i Sverige. Otroligt läskigt, jag som liksom hatar att prata i telefon ska nu sitta och prata i cam.
 
Hur som helst så måste man ha ett riktigt headset med mikrofon, vanliga hörlurar till mobilen fungerar inte. Har ju tänkt att jag fixar det när det är dags. Men dra på trissor, nu har jag första på torsdag och märker att dator helvetet inte ens har ett uttag för mikrofon. Vad fan ska man göra då? Koppla in hörlurarna och sitta prata utan att läraren hör mig? Finns det att köpa ett headset som endast har en kontakt som är både mikrofon och hörlurar, har ju hörlursuttag. 
 
Jävla apple och göra så fååååå uttag som möjligt. Får se vad jag hittar på, känns inte så kul att köpa ny dator bara för det fattas ett mikrofonuttag. Lite väl onödigt. 
 
Jag undrar hur gammal denna bild är.. Kanske från 8an? 9an? eller 7an? nej 8an chansar jag på! 
 

Hicka

Dunk dunk i magen varannan sekund. Lär såååå vara hicka haha. Gulligt. Lilla bebisen hickar. Har inte känns det förut. Inte tänkt på det iallafall. Men det är hicka. Måste vara det. Har hållit i sig i 1-2 minuter nu kanske. Gulligt. Om hon är det minsta lik mig kommer hon iallafall vara jätte söt. Man får ju inte ha lite självförtroende heller. Hehe ;) Känns. Som. Jag. Skriver. En. Hel. Del. Punkter. (erkänns att du läste det där med paus på varje punkt. Som en robot.

Mini-jul helg

Vi har haft en liten mini-jul hela helgen. Min brorsa ska till Spaninen den 19 och är borta över jul och nyår så vi träffar honom inte då så mamma hade en mini-jul i fredags och pappa idag (igår). Det var jätte mysigt och vi fick våra julklappar från mamma och mormor och morfar i fredags. Var bebis saker mest, kläder och nappar. Jätte fina saker. Sen fick jag även ett armband och pengar. Idag var vi hos pappa men eftersom vi sen på julafton ska vara hos pappa får vi våra julklappar då, fast brorsan fick idag. 
 
Så nu har vi ätit julbord två dagar i rad och det blir flera dagar. Ska vara med båda mina föräldrar och hos Andreas. Mycket jul, men jag älskar julen så jag klagar inte! Kan lägga upp bilder på bebis sakerna vi fick och även en ny vecka med magbild imorgon. Vecka 30 nu i onsdags. Herregud. 10 veckor kvar. Herregud. Sen är jag mamma. mamma? Jag mamma? Känns så otroligt långt borta med ändå så nära. Längtar tills jag får se och träffa lillan. Vill veta hur hon är och hur hon ser ut. 
 
Jag i fredags
 
Mina fina lussebullar jag bakade i torsdags. Jag hatar russin så gjorde självklart utan, med pärlsocker på för då blir dom ännu godare!

ordning och reda

Nu har vi hållit på som in i helvete hela dagen/kvällen. Åkt från väsby-uppsala-ikea i uppsala--liljeholmen-östermalm för att köpa möbler och sånt hem. Nu har vi fått ordning här uppe, fattas bara lägga golv och måla o tapetsera väggarna sen är det klart. Men det får pappa göra sen när han har tid. Nu har vi möbler vi kan lägga alla våra saker i och sånt där. Skönt att det har blivit lite ordning iallfall. Men ser lite roligt ut med olika färger på väggarna och ett hål i väggen som inte har fått lister och lite sånt skit. 
 
Känns så meningslöst att ta bilder när det fortfarande ser lite roligt ut, men vi ska antagligen åka och handla inredning och sånt roligt imorgon eller torsdag så kan lägga ut bilder då. När det verkligen bara är golv och väggar kvar. Det låter bra. Fast iofs är hallen klar, där är det bara nytt golv så kan lägga ut bild på det. Ingenting märkvärdigt men är jätte bra förvaring, fattas lite färg bara haha. 
 
Hallen här var alltså helt tom förut, dörren man ser är in till toan. Där jag står och tar kort är det 2 dörrar in till rummet. 


 
Lillan i magen är det full fart på hela tiden känns det som. Jag har moderkakan i framvägg så den är som en liten stötdämpare, så det är inte starkt, men det är ofta. Var lite oroligt förut då jag faktiskt inte kände henne så tydligt, jag kände henne, men inte så starkt som jag skulle velat för att vara lugn. Men är ganska lugn nu, känner henne hela tiden känns det som. Sprallig tiny human. 

Tatuering

Jag har velat tatuera mig länge. Har bara inte kommit på vad jag vill göra än. Tänkte tatuera mig innan sommaren som var, men visste inte vad jag skulle göra. Tiden gick och sen tänkte jag att jag gör det i höst, men sen vart jag gravid och då är det bäst att låta bli. Så får vänta ännu längre nu tills jag får tatuera mig. Men nu vet jag åtminstone lite vad jag vill göra. 
 
Har tänkt mig att det vi bestämmer oss för att lillan ska heta, har ju en betydelse. Jag ska göra en salgs bild av det de betyder. Tycker en stor fin tatuering på ryggen uppe på ena sidan är sjukt snyggt. En text visst, men en slags bild av något är så sjukt mycket coolare. Så jävla snyggt! Så i vår blir det träning till tusen för att få tillbaka kroppen så mycket som möjligt, sen tatuering. 
 
Så här typ, vid skulderbladet. Fast ett helt annat motiv. (bild från google)

Möbler uppsatta

Nu har vi fixat och donat här hemma. Egentligen tänkte vi lägga golv och måla /taptsera väggarna och så först, men för det måste vi vänta tills pappa min har tid och det är något han inte har ofta. Så istället för att bara gå och vänta på att får ordning skiter vi i det nu och sätter upp och gör ordning här så får vi fixa resten eftersom sen ändå bara. 
 
Spjällsäng hade vi redan en, så den satte vi upp. Känns onödigt att bara ha den ståendes mott vägen liksom, kan lika gärna sätta upp den så det blir fint här. Var på Ikea och köpte ett soffbord hit upp, och även ett badrumsskåp då det är noll förvaring där inne i vårat badrum. Vi köpte även ett skötbord med jätte mycket och bra förvaringsmöjligheter av en kille på blocket. Är jätte nöjd och det var verkligen super! Men ena lådan vart sne när vi satte ihop det igen (var tvungen att plocka isär det så det skulle få plats i bilen), vet inte varför den vart sne eller vad felet är, men är bra ändå! Nu fattas det bara tv-bänk, en hylla/bokhylla hit in till bebisens saker och även en garderob ut till hallen (bredvid skötbordet) där vi ska ha handdukar och andra saker. 
 
Jag bytte även del på vagnen, från sittdel till liggdel då det är det man har i början. Vi har en crescent classic och jag är verkligen jätte nöjd med vagnen. Kommer kunna ta promenader vart som helst med Diesel. Jätte bra! 
 
Babyskydd har vi ett, Maxi-cosi, som vi även har en sulky vagn till så man kan sätta fast babyskyddet i vagnen om det behövs. Jätte praktiskt när man till exempel ska iväg och handla och sådär. 
 
Jag lägger in bilder på allt när det är klart. Fast ni får har överseende med att väggarna är olika färger, vi har slagit ihop två rum liksom och dom var inte riktigt samma färg. 
 
Förresten, höll på att dö när jag såg den här katten. Fy vad söt hahaha!!
 
 

Vecka 29

Gick in i vecka 29 i onsdags. Alltså idag är jag på vecka 28+4. Känns som magen står helt stilla, som att jag inte växer något alls. Men den gör den ju, är fet som ett hus! Börjar bli pluffsig på hela kroppen nu också, inte bara stor om magen. Börjar få lite haka, ansiktet är mycket rundare och hela jag förstoras. Flodhäst kallas det. Ja, kul... 
 
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
 

Sjuk

usch, nu mår jag inge bra alls. Igår natt låg jag vaken och kunde inte sova pågrund av min hals. Den blir så här torr och jag kan typ inte andas bra och då kan jag inte sova och det var jätte jobbigt. Andreas åkte och köpte halstabletter till mig innan han åkte till jobbet (min ängel, tack!) men tyvärr så hjälpte inte det... Men somnade sen iallafall och så kommer Andreas hem vid kanske 9 med donken frukost till mig. Han slutade tidigt.
 
Du är så otroligt underbar min älskling, vad skulle jag göra utan dig?! 
 
Var helt okej sen senare, var fortfarande hes och lite hosta och ont i halsen. Sen på kvällen vart det riktigt illa, halstabletter hjälpte inte och jag kunde typ inte andas så slutade med att jag stod och spydde i diskhon i köket och kunde inte andas, försökte skölja halsen med vatten men det funkade inte. Otrolig jobbig känsla att inte veta vad fan man ska göra. Andreas gjorde varm oboy och te till mig iaf då det typ bara är det som lenar halsen. Kunde iaf andas igen då men halsen är fortfarande inte riktigt bra. Skit jobbigt.. Usch hatar att vara sjuk. Speciellt när det gäller halsen, och hosta är jobbigt. Resten kan jag leva med.. Men ont i halsen alltså.. BORT!
 
Nu ska jag fortsätta ligga här och tycka synd om mig själv och hoppas att det blir bättre och INTE som igårkväll. häjdå!
 

Brutit nacken?

Det ser skönt ut för nacken det där Diesel, verkligen...

Diesel i snön

Jag blir så lycklig när jag ser Diesel glad. Det är det roligaste som finns, när Diesel är glad. När vi nu var ute och gick med honom och busade med honom i snön blir han så busig och lycklig, och det är det bästa som finns. Skulle vara ute dygnet runt om jag kunde, bara för att få se honom så hela tiden. Han är världens finaste, duktigaste, snällaste vovve. 
 
Ursäkta bildernas kvalité, iphone tar inte dom bästa bilderna i mörker direkt. Sista bilden är dessutom med mycken zoom = kass!
 
 
 

Snökaos

Ja, idag har det varit riktig snö storm. Inte för att jag direkt lidit av det (tacka gudarna för distansstudier) men jag ser att andra gjort det. Andreas bil slutade fungera så när han slutade jobbet fastnade han på ekerö så hans pappa fick hämta honom. Ser på facebook om folk som fastnar i skolor och tar evigheter att komma hem. Hehe roligt!
 
Jag var iaf ute med Diesel på en snö promenad och gud vad roligt det är. På riktigt alltså, han tycker det är så roligt och jag går och skrattar högt åt honom när han hoppar i snön och har. Världens finaste hund. Men gångvägarna var inte direkt plogade så vilken jävla värk jag fick i benen, sjukt jobbigt! Och jag klädde på mig lite väl mycket, svettades som en gris! 
 
Igår var pannish här också. Väldigt trevligt att få lite sällskap under dagen när hon slutade tidigt. Är alltid ensam och hon är så otroligt gullig och frågar alltid om hon ska köpa med något, om jag är hungrig och sådär. Lilla sötnosen :)
 
Nu ska vi snart ut med Diesel på en till promenad (rooooligt) sen ska vi lägga oss under en filt och bara mysa med varm oboy. Bästa!
 

Bild på Diesel i skogen från förra vintern, inte riktigt lika mycket snö haha. Men bilden är fin, min favorit bild på honom!

Craving

Jag är sååå otroligt sugen på lussebullar. Vet inte vad jag ska göra, någon som vill komma hit med det haha? Hatar när jag får så här och Andreas antingen sover eller inte är hemma. Blir galen. Hade vi haft saker hade jag lätt gått ner och bakat. Alla gånger.


Några svar

Har fruktansvärt tråkigt och kan inte sova, som vanligt, så hittade den här listan som jag kunde fylla i. Bra tidsfördriv!
 
När fick ni reda på att du var gravid?
I mitten/slutet av juni. Runt den 20.
 
Var det planerat?
Nej, men vi vill ha henne lika mycket för det!
 
Hur gammal var du då? 
17 år ung :)
 
Vem var den första som fick veta?
Min fina pojkvän Andreas.

Hur tog din partner det?
Han tog det otroligt bra, var jätte lugn och bara kramade mig, fast chockad var han det såg jag haha <3
 
Mådde du illa under graviditeten?
Mådde väldigt illa under vecka 7-18 typ, var jätte jobbigt. Men har hittils bara spytt någon enstaka gång, 3-4 gånger kanske.
 
Hade du mycket foglossningar?
Alltså, jag förstår fortfarande inte riktigt vad det är för något haha. 
 
Hade du någon hormonrand?
Nej ingen rand alls.
 
Fick du bristningar?
På höften, men inga starka. Hoppas jag slipper några fler så kommer jag se hyffsat normal ut sen haha!
 
Vad trodde du att det skulle bli för kön?
Trodde det var en pojke, vet inte varför men var helt inställd på det. 
 
Vad ville du att det skulle bli för kön?
Jag ville att det skulle vara en flicka faktiskt, hade kvittat egentligen men jag såg mig själv framför mig med en liten dotter. Men hade det varit en pojke hade jag blivit exakt lika glad!
 
Hade du några speciella cravings?
Alltså nej, inget speciellt så. Får typ olika hela tiden.
 
Vad gillade du för mat?
Maten är som vanligt faktiskt.
 
Någon maträtt du avskydde?
Inget som inte avskydde innan.
 
Hade du halsbränna?
Ja det har jag.
 
Behövde du kissa ofta?
I början var det ingen skillnad alls, nu senaste veckorna känns det som jag pissar hela tiden!
 
Hur mycket gick du upp?
7 kg än så länge, sen vecka 18 då jag vägde mig första gången. Mer är det ju för vet att jag hade gått upp innan det, mycket! Och mer kommer det antagligen bli.
 
Är du nöjd över din graviditet?
Ja, så illa har jag inte haft det. Om man jämför med min mamma till exempel som spydde HELA tiden med oss barn fram till 7-8 månaden. Har ju mått illa en del men som tur var inte spytt så mycket. Men har haft det hyffsat bra än så länge tycker jag. Nu på sista tiden har iofs ryggen börjat göra runt, gör ont att vända på mig i sängen ibland, och även att gå upp på morgonen. Men ja, tycker det har varit helt okej iallafall!
 

Titta på HELA den här, fy vad fint!

Såg denna på paulas blogg. Herregud började nästan gråta vad söt. Älskar djur, finns inget finare än gosiga djur. Varje gång jag ser något sött eller dåligt hända ett djur tänker jag direkt på min lilla Diesel och vill bara ropa hit honom och krama honom till döds. Haha nej men Diesel betyder otroligt mycket för mig, skulle göra allt för den jycken!
 

Första advent

Nu blir det lussebullar, godis och glögg framför Beck med älskling och lilla diesel, vilken bra dag det varit idag har verkligen haft jätte mysigt idag!


Julkänsla

Nu har vi precis klätt julgranen och gjort lite jul fint här hemma, en mysig första advent :) diesel har en liten rosett, så fin! Hihi älskar julen min favorit tid på året! Nu ska vi åka och handla lite lussebullar och glögg så vi kan ha lite mys här sen.