Vända och vrida

Melissa vände sig precis från rygg till mage, och en minut efter set typ tillbaka från mage till rygg. Min stora tjej, alla framsteg kommer samtidigt haha! :) hon har även vridit sig några varv här på filten. Hon börjar lära sig hur man förflyttar sig nu iallafall! Duktig flicka <3


Godermorgon

Melissa ligger och pratar medans jag kramar henne och blundar. Hihi men nu när jag skriver här ligger hon och kollar på mobilen istället, den var intressant.

Nu började hon jollra igen, hihi lilla sötnosen :)


Stora tjejen hittade sina fötter idag

Har sett att det varit nära några gånger, var bara en tidsfråga.
 
 
Hon gillar också att sitta och titta på sina fötter/byxor, har hon gjort hela tiden typ igår och idag. Min glada tjej!
 
 

Smakportion

Idag vid middagstid ungefär fick Melissa smaka banangröt, det var den första mate hon smakade. Hon är ju 4 månader nästa vecka, och jag har ju så svårt med att vänta med saker så hon fick smaka det nu. I början var ju jätte skeptisk. Visste inte riktigt vad hon skulle göra med det. Jag filmade först. men sen tog jag lite lite till på skeden när mamma stängt av videon och då ville hon verkligen ha mer. Hon tyckte om det iallafall, det märkte man. 
 
Min tanke är att försöka bli av med det här att amma henne till sömns, så istället för amma innan läggdags tänkte jag försöka börja med gröt. Så tänkte hon skulle få smaka det några gånger nu, så hon vänjer sig med smaken och så man vet att hennes mage klarar det. Sen börja mer och mer när hon är över 4 månader. När hon har börjat med gröt varje kväll då ska jag börja ge smakportioner av andra saker och byta ut måltid efter måltid. Jag ska fortfarande amma henne, men ska försöka att dagarna är utan amning, och bara amma henne på natten och morgonen. Natten bara om hon fortsätter vakna vid 5-7, sen vid 10 ungefär när vi brukar gå upp, då ska hon få riktig frukost. Men vi börjar sakta men säkert. När jag ska sluta amma helt vet jag inte, absolut innan 1 år, kan tänka mig runt 7-9 månader? 
 
Nu ska jag byta ut kvällsmålet mot gröt först. Efter det sakta byta ut så att hon äter riktig middag med oss. Och sen gå bakåt och bakåt. Allra sist byter jag ut det på morgonen, om hon inte vaknar hungrig på nätterna, då är det de sista jag byter ut. Amma är ganska mysigt faktiskt, i början ville jag det helst inte, gjorde det bara för att det var det bästa för Melissa. Men sen insåg jag att det var faktsikt mysigt, det ger sådan otrolig närhet och jag tycker det är jätte mysigt när jag ammar henne för att hon sedan hel plöstligt slutar för att titta på mig och bara le och vara glad, det gör en så otroligt lycklig! Min otroligt fina, goa, snälla bebis, vill bara kramas med henne hela tiden. Kärleken till henne är så stor, man blir helt tårögd av att bara tänka tanken av henne le och vara lycklig. 
 
 
 
 
 
 

Melissa äter för första gången

Melissa får smakportion av banangröt för första gången. Först skeptisk men efter videon älskade det och ville bara ha mer. Men får vänta lite innan hon får mer än såhär.


Melissa pratar :)

Melissa pratar och har sig, det roliga är att jag satt där hon tittar mot i slutet av videon, hon verkligen pratar med kameran här. Hon har börjat säga hmmmmmmm istället för att hålla på med olika. Hon hmmmar hela tiden istället. Haha sötnos! :)

 

 


En vanlig dag

Tänkte beskriva en vanlig dag för mig och Melissa. När jag var gravid brukade jag söka runt massor för att få veta hur olika bebisar var på dagarna  och vad man faktiskt gjorde, vad gör man när man har en LITEN bebis som inte är tillräckligt stor för att förstå och uppskatta lekar och sådär. Nu börjar visserligen Melissa bli ganska stor, hon börjar uppskatta när man busar och leker med henne, därav varför hon ALLTID spricker upp i riktigt stort leende när Andreas kommer fram till henne. Hon är alltid lika glad att se sin pappa. 
 
9-10 tiden brukar Melissa vakna och inte somna igen. Då har hon redan vaknat 1-2 gånger under natten och fått mat. Första brukar vara mellan 5-7 oh ibland en andra mellan 7-8 men det är inte så ofta. När hon vaknar är jag fortfarande typ helt död, men jag brukar piggna till lite under amningen då. Vi brukar ligga kvar en ganska lång stund, en halvtimme-timme kanske, och bara mysa. Hon brukar prata och skratta och vi bara kramas och tar det lugnt innan vi går upp.
 
10-11 går vi ner till vardagsrummet och jag sätter ner henne i babysittern medans jag fixar frukost till mig. Sen brukar vi sitta så, jag vid datan och hon i babysittern. Brukar vända mig mot henne ibland och prata och busa lite, och sen fortsätta på datorn. 
 
11-12 går vi på en promenad med Diesel. Under promenaden brukar hon ligga vaken och bara titta, för att ibland somna precis innan vi ska gå in. Har hon inte somnat brukar jag ta upp henne när hon säger till och amma henne då, och hon somnar intill mig. Hennes sovstunder är inte som längsta precis, har jag tur sover hon i en hel halvtimme. Men för det mesta är det små korta stunder. När hon vaknar brukar jag leka lite med henne. Låta henne stå och sitta, busa med henne och sådär. 
 
13.00 ungefär brukar jag fixa någon mat till mig. Då tar jag in babysittern i köket och äter där. Sen plockar jag undan och gör fint om det är stökigt. Efter det är det bara vänta på att någon rolig ska komma hem. Mamma brukar komma mellan 4-halv 5 och Andreas brukar komma 5. Tar väll en promenad med Diesel någongång mellan 3-5 och resten av tiden gör jag ingenting speciellt. Sitter vid datorn, busar och leker med Melissa. Städar, plockar, fixar om det finns något sådant att göra. Pluggar om jag känner för det. Melissa brukar äta med ca 3-4 timmars mellanrum, men kan bli oftare ibland också. 
 
17.00 ungefär brukar Andreas komma hem. Då brukar jag vela göra något iallafall. Kanske åka och handla eller hitta på något med några vänner. Göra något iallafall. Ibland är vi kanske bara hemma och gör ingenting och ibland hittar vi faktiskt på något. Jag ser iallafall till att Melissa alltid är nyammad när vi åker iväg, för att försäkra mig om att jag slipper amma henne det första vi gör när vi väl är framme. Idag t.ex. ska vi till IKEA när mamma och Andreas kommer hem. Det är verkligen höjdpunkterna på mina dagar, att åka och handla. Bästa jag vet! :D
 
17-19 brukar det bli middag här hemma iallafall. Melissa sitter i babysittern och tittar på då. Men om några veckor kommer hon kunna sitta i matstolen med oss. Ska bli så kul!! 
 
21-23 brukar Melissa och jag gå och lägga oss för natten, beroende på när hon blir trött och hungrig. Jag ammar henne till sömns och sen sover hon länge. Jag brukar ligga och titta på en film eller någon serie tills jag somnar, brukar bli mellan 12-1. 
 
Melissa ligger och pratar imorse. 
 

Videor

Jag älskar nya videofunktionen på instagram. Skit kul att filma Melissa och lägga upp, sen att det man vill filma slutar hon med så fort man tar upp mobilen är en annan femma, men videor blir det iallafall.

Ni kan följa mig där om ni inte redan gör det, tesshansson heter jag :)


Bilder från Andreas födelsedagsfirande

 

Förflyttar sig

I söndags (23/6) när jag la ner Melissa i sin säng när hon tog en av sina korta powernaps, hände något väldigt roligt. 
 
När hon vart mätt och belåten och somnade la jag ner henne i sängen och gick sen och satte mig i soffan igen bredvid mamma. Vi satt och pratade en liten och hon vaknade och började prata och hålla på och sparka med benen och sådär, som hon brukar. Sen ser jag hur hennes ben ligger konstigt och går och kollar till henne, då har hon vänt sig helt och hållet, och ligger med huvudet längs långsidan och hela kroppen tvärsöver sängen. 
 
Jag vart helt till mig sa flera gånger till mamma "hon flyttade sig, hon kan röra på sig" haha var lite roligt. Jag tyckte det var jätte coolt, ett steg framåt till att röra sig framåt själv liksom. 
 
Såhär la jag ner henne, på kudden som vanligt.
 
 
Såhär hittade jag henne, kudden bredvid sig och har flyttat hela kroppen!!
 

Andreas 21 år

Idag fyller min älskling Andreas 21 år, men vi firade honom igår. Vi hade grymt roligt, och Melissa hade det bra här med mormor sin på kvällen sen. Inte helt bra hela tiden, men det gick bra ändå. Vi åkte hem från Norrtälje vid ungefär 11, och var hemma strax innan 12. Då var det bara duscha, amma, packa våra saker och sen ner till pappa dit alla skulle komma vid 1. Men det var bara pannish som kom då, alla kom typ vid 2. 
 
Vi satt ute vid poolen och chillade och Andreas badade och kanske någon mer? Vet inte, jag var inne och gjorde tårta hihi. Vi grillade hamburgare och käkade tårta och Andreas fick öppna paket. Jag drack en cider och ett halvt glas vin, för jag hade ju fortfarande Melissa att ta hand om. Vid ungefär 8 gick vi hem till mamma för att lämna Melissa och börja dra oss ut. Mamma skjutsade oss alla i 2 omgångar till Rotebro station därifrån vi tog tåget till stan. 
 
Soft Kök o Bar var vi på. Väldigt bra, för det passade allas olika smaker. Andreas är mer för att sitta ner och prata och ta någon öl, medans jag ör mer för party, fart och dans. Så det var lite både och, så alla var väll nöjda tror jag? Vi hade iallafall grymt kul, och jag vart full, men inte för full. Jag var precis lagom och mådde jätte bra.
 
Vid 2 ungefär tog vi taxi mot väsby, och bestämde oss för att gå på magget och kolla. Men tyvärr stängde det halv 3 då vi hann inte, så vi tog taxi hem istället. Elin jim och Andreas gick ut och gick hem mot Elin och Jim medans jag gick inte och la mig för att orka ta hand om Melissa sen. Melissa har varit så gosig hela morgonen och bara sovit och kramats. 
 
 
Melissa hade skrikit konstant i en timme runt 11 ungefär, då hon inte kom till ro och ville sova. Hon var lite övertrött tror jag, men jag kunde inte natta henne med tutten som jag brukar så hon kunde inte somna då. Mamma gick ut och åkte lite bil och Melissa somnade tydligen så fort hon startade bilen. Sen sov hon hela natten så det hade gått bra men inte felfritt. 
 
Jag hade varken med mig mobil eller kamera så några bilder fick jag inte, men finns massa på facebook och även på elin blogg

Midsommar

Vi hade det jätte mysigt igår, bara tagit det lugnt, ätit och pratat hela dagen. Vid 11 ungefär gick vi och la oss, eftersom vi ska festa idag ville vi inte slösa vår energi på igår.

Melissa var jätte snäll, men är så svårt att vara henne till lags ute vid skogen. Så mycket mygg och man vill inte att dom ska äta upp ens lilla skrutt. Men vi trixar lite med myggnätet och gjorde så gott vi kunde med babysittern och när hon ville ha närhet. Hon kan ju inte ligga i vagnen hela tiden, även om hon där är mest skyddad från det mesta.

Nu är vi påväg hem iallafall, ska ha folk över till min pappa för att fira Andreas med bad och mat och sen ikväll krogen. Ska bli kul! :)


Midsommarfirande

Nu är vi påväg till Norrtälje för midsommarfirande med god mat och trevligt sällskap. Än så länge är det inga köer, får se sen när vi kommer ut på E18. Vi åkte i tid för att slippa köerna, men vet inte om vi slipper dom helt.

Melissa var så snäll imorse, låg i sin säng medans vi höll på sen tog jag upp henne och bytte om på henne precis innan vi åkte. En klänning har hon på sig som min farmor köpt i en butik i Thailand, jätte söt! Vi hörs senare under dagen, trevlig midsommar på er! :)


Tårta igen

Nu håller jag på med en tårta igen, Andreas fyller 21 på söndag men vi ska fira honom på lördag. Eftersom vi ska iväg imorgon över midsommar och kommer hem precis när alla ska komma typ, så tänkte jag förberede så mycket som det går nu innan. Spackla och lägga på marsipan gör jag på lördag, men tårtbotten och fyllning ska jag göra idag. Även marsipanfigurerna har jag gjort, dom gjorde jag igår kväll. 
 
Imorgon ska vi till Gräddö i Norrtälje, där min mamma och hennes två vänner med barn har hyrt stugor. Åker väll imorgon bitti och hem igen på lördag förmiddag. Finns något midsommarfirande där som vi ska gå till, sen ska vi ha picknik och på kvällen ska vi grilla. Blir nog mysigt, bara jobbigt att ha med Diesel. Ingen som kan passa honom så vi får ta med honom, men han blir så stressad och jobbig bland massa folk så det kommer nog inte bli roligt alls. Men finns inte så mycket att göra åt det. Får nog bli så att jag får vara lite off med honom, tråkigt men så blir det. Min lilla pusshund, jag älskar dig ändå! :)
 
 

Skratta

Direkt efter mitt inlägg igår vart Melissa jätte glad och jag började busa lite med henne. Typ halvlåg i soffan och lyfta henne upp och ner över mig som när man "flyger flygplan" typ, och så började hon skratta. Det var verkligen skratt på riktigt. Perfekt avslutning på en jobbig dag.

Nu är vi påväg till Sigtuna för att fiska, eller jag ska väll bara kolla på med Melissa men men.


Jobbig bebis

Usch vilken jobbig bebis jag har just nu. Pappa Andreas och mormor är sjuka så jag måste ta henne helt själv tan pauser, och tror hon är lite dålig också för amma vill hon hela tiden, och ledsen och gnäller väldigt mycket. I natt vaknade hon ungefär, UTAN att överdriva typ 10 gånger för att få mat. Inte det roligaste kanske. Visst somnade hon om igen, men ändå. Hon brukar få mat typ 1-2 gånger mellan 22-10 annars liksom? 
 
Tog tempen imorse men 37,3 stod det. Så ingen feber. Sen kan hon ju känna sig dålig och hängig utan feber också, men inget man vet säkert. Nu har hon iallafall ätit klart för typ 1000 gången idag, och ligger och pratar lite. Alltså hon är ju fortfarande väldigt snäll, men ändå så snäll som vi är vana vid så lite konstigt känns det ju, nu är hon ju typ lite som jag trodde det skulle vara, lite snällare än jag trodde då. Får se hur hon sover nu i natt, kan bli intressant, och Andreas slipper detta eftersom han är sjuk. Men hon brukar kunna sova bra under nätterna, det brukar jag kunna lite på under lite jobbigare dagar.
 
Tänkte lägga ut en typisk "melissa-dag" imorgon också. Hur våran dag ser ut alltså. Kommer jag ihåg jag tyckte var jätte intressant när jag var gravud, att läsa hur andras bebisar var. Tycker fortfarande det är kul att läsa hur andras bebisar ät, jämföra liksom. Väldigt roligt hur bebisar verkligen kan  vara så olika, helt annorlunda. 
 
Nu ska vi kolla game of thrones och försöka sova lite. Godnatt amigos!
 
 

Melissas dop 15 Juni 2013

Melissas dop lördagen den 15 Juni var hur fint som helst. Jag hade dekorerat så fint med både ätbart och oätbara saker haha. Rosa, vitt och silver var temat och jag är hur nöjd som helst. Tårtorna vart sjukt bra och det var ingen som trodde på att jag gjort dom själv. Andreas mamma och hennes man Rajje hjälpte till att baka godaste vaniljbullar. Min farmor gjorde chokladrutor oc min morfar gjorde kanelbullar.
 
Melissa var hur snäll som helst hela dopceremonin. Hon skrattade när prästen kom fram och sa saker framför henne. Man märkte på prästen att hon vart så glad av Melissa, började le och skratta tillbaka. Sådan lycka ett barnskratt/leende kan ge en. Melissa är ett sånt stort charmtroll, man förälskar sig i henne direkt. Världens finaste bebis. 
 
Hon fick jättemycket fina presenter, saker hon har nytta av nu och saker hon har nytta av längre fram. Vi hade även gästbok som folk skrev i till henne om henne och dopet. Sen hade vi en grej där folk skulle skriva en hälsning eller ett tips, lägga lappen i ett kuvert och skriva ett årtal eller datum på då Melissa får öppna och läsa hälsningen. Så framöver kommer hon brev lite då och då av dom som varit på dopet, som är skrivna idag. Ganska roligt faktiskt. 
 
Här kommer det MASSA bilder
 
 
 

Nöjd

Nu är allt klart inför dopet. Alla tårtor är bakade och dukningen är klar, alla dekorationer är på plats och bara några få små saker kvar imorgon. Jag är så nöjd med allt. Tårtorna är jätte fina och stolt över mig själv som gjort hela tårtorna helt själv. Jag lägger upp bild på allt imorgon.

Stort tack till alla som hjälpt till, hade inte klarat det annars!! Sjukt mycket att göra alltså!


Sova sova sova

Hur kan en bebis sova såhär länge? Meningen är ju att hon ska väcka mig i tid, inte att jag ska vakan 13.00 och hela dagen har gått. Jag som tänkt ha henne som en väckarklocka, att komma upp i tid. Men det går ju inte nu? 
 
Vart ganska sent igår iofs, satt uppe och gjorde marsipan grejer till 1, och annars brukar hon somna 10-11 och vakna 10-11.. Så det går väll ihop ändå. Nu ska jag ner och äta frukost sen börja baka igen. Denna gång cupcakes. Fast bara muffisarna frosting gör jag sen.
 
 

Pengarna bara rullar

....iväg..


Herregud alltså, vi har varit och handlat till dopet igår och idag och det drar iväg alltså. En femhundring ä, tusenlapp där o.s.v.. Dyrt det här! Även fast 3 andra hjälper mig att baka blir det ändå mycket. Jag ska baka 6 tårtor, cupcakrs och sen marshmallows på pinne. Gjorde tårtbottnarna idag på dagen. Flera dagars projekt det här. Imorgon får tillgång till lokalen också då det blir kul.


Dålig dag eller, bebis?

Antingen har Melissa bara haft en jävligt dålig dag, eller så är något riktigt fel just nu. Hon har varit riktigt gnällig idag alltså. Jag har försökt skriva inköpslistor till dopet, efter vi ska iväg och handla imorgon. Andreas har tagit Melissa, och hon har bara gnällt gnällt gnällt. Andreas med noll tålamod klarar det inte riktigt så jag har fått tagit henne plus försöka skriva listorna. 
 
Vart klar, nu har vi gått och lagt oss (tror hon kan ha varit lite övertrött, nu sover hon som en gud. Hoppas det blir bättre imorgon) men jag kommer nu på MASSA saker jag glömt. Herregud, alla tårtfyllningar och marsipan och grejer. Haha det viktigaste typ liksom? Får nog kolla igenom dom där listorna imorgon igen, innan vi handlar. Bäst så, annars kommer jag väll ha glömt mer än hälften..
 
 

När jag var liten

Igår vad jag och mamma iväg för att handla lite presenter och saker till dopet. Gick in på bokaffären också för att kolla efter en bok som man skriver i om Melissa. Olika framsteg och sådär. Hitta en jättebra bok, "när jag vad liten" heter den. Hur bra som helst, Melissa kommer älska att titta i den sen när hon blir lite äldre. Är sjukt fin och rolig, massa pop-ups och massa roliga saker att fylla i och annrolunda saker. Är sjukt nöjd och tillbringade största delen av gårdagen till att klistra  och skriva i den. Men vart såklart inte klar, vissa saker har hon inte gjort än så kan inte skriva i det, och vissa bilder jag har på datorn vill jag ha in i boken så ska framkalla lite sånt och sådär. Men kan verkligen rekomendera den här boken för er som letar efter en bok att skriva i om sin lilla gullunge, kunde inte bli mer nöjd!
 
Ett urval av några sidor
 
 
 
 
 
 
 

Senaste 2 veckorna typ, bildbomb

Senaste två veckorna typ har vi gjort en hel del som jag inte hunnit uppdatera om, därför dålig bloggning. Jag har så mycket bilder så jag tänkte göra en liten sammanfattning här med bilder och små beskrivningar om dagen.
 
Börjar med när vi skulle spela bowling. Var förra torsdagen tror jag?! Vi käkade först i Sollentuna centrum, sen åkte vi till bowlingen vid sollentuna sporthall. Efter det var vi inte riktigt klara utan ville göra något mer, så vi bestämde oss för brännboll. Tyvärr var det alldelles för mycket mygg och skit för att Melissa skulle kunna vara ute, så vi drog till donken istället och hade det mysigt.
 
Såhär fin var Melissa då
 
När vi käkade i Sollentuna centrum. Melissa var så duktig, men la VÄRSTA bajshögen när jag precis ätit klart. Tog tid att byta kan jag säga..
 
 
 
 
 
Sen var det dags för bowling, Melissa sov blandat med att sitta uppe med oss. Världen snällaste, sötaste bebis. Fick ha hårband som LITE ljuddämpning när hon skulle sova hihi.
 
Sen på donken fick hon också sitta med.
 
 
 
Dagen efter tog vi en promenad ner till min pappa och grilla och lite sådär. Tog kort på vägen ner på mig och Melissa, sen upptäckte jag att hon hade kräk på hakan.. Jaja.. Medans vi skulle äta sen
tänkte jag att Melissa ville underhållas av något så jag gjorde en egen mobil. Uppfinnar-tess.
 
 
Sen dagen efter det, förra lördagen alltså, var det dags för Andreas kusin Cecilias bröllop. Gick jättebra med Melissa, hon var jätteduktig som vanligt. Visst kunde hon gnälla till, men hon var aldrig jobbig. Underbara bebis. Andra bilden är väldigt dålig, Andreas tog den, det är min ursäkt...
 
 
I söndags åkte vi ut till Rosersbergs slott och grillade och lite sådär. Spelade kubb och lite brännboll. Var sjukt varmt ut, riktigt trevligt! Nu hade vi köpt myggnät till vagnen så Melissa slapp få massa mygg på sig! Jag hade inte hatten på mig, tog bara bild med den. Den var lite cool sådär.. 
 
Melissa har börjat dra saker till sin mun, typ sina händer. Eller det hon får tag på med sina händer, det drar hon till munnen. Jätte roligt, jätte jätte roligt tycker Melissa.
 
 
 
I tisdags var det min brors tjej Cynthias student. Var väldigt kallt ute, men trevligt för det. Såhär fin var jag då, och sådär fin var en glad Melissa också. 
 
 
 
Sen var det nationaldagen i torsdags också. Vi drog till rålambshovsparken inne i stan. Var hur mycket folk som helst och hur mycket grejer som helst. När Melissa blir lite äldre kommer hon älska det där, var olika stånd med saker att köpa, och säkert något för barnen att göra. Vi hade med lite jordgubb och rostbiff och sådär. Vi satt i solen först och bara chilla, sen gick vi till lite skuggigare ställe och spelade brännboll innan klockan var sent på kvällen. Då gick vi till en uteservering lite högre upp och åt. Maten var väll inte den bästa, inte värt pengarna alls, men var trevligt ändå. Melissa var hur duktig som helst, inte mycket gnäll alls. Sov hur mycket som helst, men tror det beror på vaccinet hon fick i onsdags, vissa kunde bli trötta av det. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder jag tog igår. Min gosebebis. Sjukt hur fort tiden går. 3 månader redan. I tisdags... Nu ska vi gå och lägga oss till en film. Mysigt.
 
 

Världens bästa

Världens bästa bebis, det är du det. Min fina fina prinsessa, du är så snäll. Måste vara världens snällaste bebis. Du börjar bli så stor, du börja vara så mycket MER med. När man kommer så ler du, när pappa busar med dig ler/skrattar du så mycket, det har till och med börjat komma ljud. Längtar till det där riktiga skrattet. Inget gör mig lyckligare än att se dig lycklig. Inte bara när du är med mig, utan när du är med andra runt omkring dig.

Finns inget som kan beskriva hur mycket jag älskar dig, får inte nog av dig! Vill bara ha dig vid mig hela tiden så jag kan kramas med dig.


Björnbröder

Nu ligger vi och kollar på björnbröder, Melissa ligger med sin pappa och pratar och myser, diesel ligger på golvet och tuggar på ben och jag sitter i soffan. Myskväll! Har även bakat nyttiga brownies som vi ska smaka sen, med bönor och dadlar och hela fadderuttan. Kan lägga ut recept sen när vi smakat om dom var goda.


Godmorgon

Med chailatte och sol. Kan det bli bättre? Ja det kan det, för jag har världens finaste dotter bredvid mig i babysittern under parasollet. Love life sometimes!


Varm choklad med grädde

Mysig kvällsavrundning bjuds det på här. Melissa har varit så duktig idag, knappt märkt av vaccinet något alls. Vi har suttit ute.

Förresten, blanda citrongräsolja och babykräm av något slag. Hjälper mot myggen på bebis. Skit bra, provade det på mig och fick bara myggbett på foten där jag inte haft det på mig. Hade några droppar av oljan i ljusen också och det hjälpte faktiskt. Ett tips från mig. Oljan kostade 70 kronor på någon hälsokost butik.


Grilla

Nu har vi precis tänt grillen. Andreas sitter ute med Melissa och ska grilla, min mamma ståt och köket och jag går mellan och bara letar efter något att göra haha. Mammas vän Mia är över också så det blir en myskväll. Älskar sånna kvällar!


Vaccin

Klockan 13.00 idag hade vi tid hos bvc för vaccin och kontroll. Gick bra, hon vart såklart ledsen när sticken kom. Tog 2 stycken, 1 i varje lår. Usch man hörde verkligen att hon vart ledsen, inte grinig ledsen utan ledsen ledsen. Men jag tröstade henne och hon vart glad igen efter 1 minut typ. Då hade hon glömt allt och började skratta igen haha. Min lilla sötnos! 
 
Mamma hämtade mig efter då hon slutade 1, och vi åkte och handlade lite till ikväll då vi tänkte grilla lite. Melissa har sovit väldigt länge nu. Hon sa att dom kan få feber, bli lite griniga, kanske sova mycket eller kanske mindre. Men hon borde vara normal igen om ungefär 2 dagar. Bra att få vila lite kanske, jobbigt att ta dumma långa elaka sprutor. USCHA BUSCHA!
 
Ålder         Vikt         Längd       Huvudomfång
   0           2980        48                32        
 2 d          2838    
 4 d          2970 
1 v, 4 d    3300
2 v, 5 d    3605       51,5              35
1 m          3960      53,5             35,6
1 ½ m      4550      55,5               37
2 ½ m      5100      58,5               38
3 m          5515       60               38,3
    
 
Nu får jag skapa en ny kategori också, Melissa 3-6 månader. Min stora tjej!!

Sooool

Ute i solen och steker lite sådär, hade inte haft något emot om det hade varit det här vädret igår.. Usch vad kallt det var igår, inte roligt!


Studentfin 3-månaders bebis

Såhär fin var Melissa på Cynthias student och sin egen 3-månadersdag. 3 månader blir du idag och det är helt sjukt vad dagarna går fort. Känns som man går upp och sen går och lägger sig igen typ.. Tiden går fort men ändå så långsamt, känns som hon funnits så mycket längre ändå!


Student

Idag ska vi på min brors tjej cynthias student. Dagen till ära köpte vi en ny outfit igår på Next i kista. Älskar den affären, absolut min favorit barnaffär. Prisvärda bra kläder! Lägger ut en bild på oss tillsammans sen när vi gjort oss lite fina.


Bloggen

Känner att jag inte riktigt är så aktiv här just nu. Har varit mycket att göra nu den/dom senaste veckorna och snart blir det dop också så då blir det ännu mera.
 
Har lite planer inför dopet, vill att det ska vara mer än bara fika och ceremonin, något lite roligt för Melissa. Sen vill jag ha något personligt i mitten av cermonin, typ någon som sjunger eller läser någon text eller så. Men vet inte vem eller nått. Vi döper ju Melissa själva, alltså inga fler barn som döps samtidigt. Vi kan ha precis hur vi vill, och vill gärna utnyttja det. Har en låt som jag vill ha som utgångsmusik, om texten hörs också. Tycker texten är fin, eller kanske att någon sjunger den på det där hålet vi har i mitten. Men vet inte vem, jag har iallfall bestämt mig för att jag inte vågar haha. Så någon annan får ta tag i det där. 
 
Börjar bli dags att bestämma sig nu, då jag måste meddela prästen som måste förbereda med pianisten där och sådär..