Namn

Fråga:
 
varför fick hon heta melissa? vad hade ni för andra namn att välja mellan? om ni hade fått en son, vad skulle han hetat? :)
 
Svar:
 
Melissa är ett namn vi bara tyckte var fint. I början när vi fick reda på att jag var gravid satt vi och pratade namn. Melissa var det namnet vi båda tyckte var fint. Jag hade även förslag på Isabella, Elina & Alexi. Men Andreas ändrade sig aldrig på att det var Melissa som gällde. När folk frågade om vi tänkt på något namn sa vi Melissa, och folk började då kalla henne för Melissa redan i magen. När hon kom var det typ som redan bestämt, hon hette Melissa för i stort sett alla.
 
Om det blivit en kille var det väll Elias och William som var fina. Men William hade det nog blivit då, då jag gillar långa namn :)
 
Lili och Lexie som är hennes mellannamn valde vi nu i slutet av graviditeten. Lili kommer från Andreas mamma som heter det i förnamn, och Lexie är väll från Alexi som det nog hade blivit som förnamn om det inte blivit Melissa. Jag tyckte Lexie var coolt och tyckte Melissa Lili Lexie Högberg passade bra ihop. Så då vart det de. ;)
 

Sovmorgon

Idag är det sovmorgon för mamma och pappa! Melissa har självklart vaknat och fått mat och ny blöja under natten, men hon somnar om och sover fortfarande! Jag ligger här klarvaken och bara chillar. Riktigt skönt!


Inte sova här inte!

Nu har jag försökt få Melissa att sova i flera typ, men hon vaknar till hela tiden.. Ingen riktig sömn, hon vill verkligen inte. Man ser att hon är hur trött som helst men får ingen ro till att sova sötnosen. Nu börjar det nog komma iallafall :)


Droglisa

Fisen är bara 3 veckor gammal (idag!) och redan får hon massa "medicin/droppar". Hon har ju väldiga problem med sin mage, hon har väldigt spänd och hård mage. Är så tråkigt att se henne vara ledsen och trycka och ha ont, inte roligt! Så förra veckan köpte vi miniform till henne. Hjälpte lite men hon har fortfarande tidpunkter då hon är väldigt ledsen. Dom tre senaste dagarna har det varit på morgonen, inte det roligaste för oss kanske. Hon har varit väldigt orolig, och bvc sa att man kunde prova sempers magdroppar också, kombinera dom. Så idag köpte vi sånna också, ska se ifall det blir bättre. Inget fel med att hon är lite ledsen då och då, är väll alla bebisar. Men vill inte att hon ska ont och ligga och sträcka på sig och ha sig, inte roligt för varken henne eller oss!
 
Sen är det även D-vitamin som alla bebisar ska ta varje dag upp till två års ålder. Men ser lite kul att med allt hon ska ta varje dag efter bara 3 veckor! :)
 
 
Just nu ligger lillskruttan och sover i vagnen. I stort sett har hon bara sovit i famnen eller bredvid mig sen hon kom, men nu provade vi att lägga ner henne ivagnen och se ifall hon kan ligga själv, och det gick ju superbra! Inga problem alls, fast då somnade hon innan i mormors famn. Frågan är om hon klara av att somna in själv också? Det tror jag faktiskt inte, men kanske? 
 

Prestens lilla kråka

Jag försöker underhålla henne lite, men hon ser inte speciellt underhållen ut. "Vafan håller du på med toktant?" är väll vad hon tänker.. Värt ett försök haha, vill se henne lé!  ignorera min röst, jag låter INTE sådär, hoppas jag!

Fortfarande vinter faktiskt

Man undrar ju vad det är för fel när man kollar ut och ser Andreas stå utan tröja i det här kalla. "Det är varmt ute", jo tjäna nu har du nog slagit i huvudet älsklingen min. Visst börjar det bli vår, men det är faktiskt fortfarande kallt och vintrigt ute!
 
 

Duktig för en stund

Natten som var fick jag sova hela 6 timmar i sträck cirka. Lillfisen och jag somnade runt 10-11 och hon vaknade inte förrän efter 4 någon gång. Jävligt skönt faktiskt, gav henne lite mat och ny blöja sen somnade vi båda om igen. Tyvärr vaknade hon igen vid halv 6 och ville inte somna om utan bara vara ledsen och skrika lite. Vid halv 9-9 någon gång somnade hon ÄNTLIGEN igen, och sen vaknade hon nöjd och glad och inga problem. Varit jätte snäll hela dagen då vi var hemma hos pappa och min farmor och farfar kom dit.
 
Dom har precis kommit hem från Thailand där dom varit i ca 3 månader, så dom ville ju självklart träffa lilla Melissa. Dom hade köpt massa kläder till henne, men i lite större storlek än hon har nu så dom får hon använda i sommar! :) 
 
Nu har hon börjat skrika igen, är tyst i kanske 10 minuter sen skriker hon i 10, sen tyst en liten stund sen skrik igen. Haha, börjar fundera på om hon inte får tillräckligt med mat från mig. För när hon har ont i magen brukar hon sträcka på sig och trycka och ha sig. Men nu är det bara gnäll, hon är bara missnöjd. Har precis fått mat och ny blöja så kan inte vara det. Kan vara lite övertrött, men det kan hon ju inte vara hela tiden? Hur som helst har mormor (min mamma) henne nu. Får väll tillbaka henne snart när hon inte är lika rolig längre, hihi. :)
 
Rolig bild för den stämmer så bra, jag bara myser med Melissa medans Andreas bara vill busa och leka. Haha!

 
 

Bada

I torsdags badade vi Melissa för första gången. Gick väldigt bra faktiskt, hon vart lite ledsen efter 1 minut, då hon bara skrek till lite sen när Andreas öste vatten på hennes mage hela tiden vart hon nöjd igen.

Har en badstol som vi sätter i badkaret, sen en handduk på den så det inte ska bli så kallt på ryggen för henne. Andreas satt i och bada med henne, jag satt utanför och tvättade henne.

Bada igen igår, gick inte lika bra då. Va inte alls lika glad och nöjd. Igår va hon ledsen hela tiden, tror det var för att hon inte fått mat på ett tag, i torsdags var hon nyammad så då var hon helt nöjd innan. Hon är väldigt söt iallafall :)


Tålamod...

Jag orkade inte vänta på att fisen skulle växa ur storlek 50, så igår kväll provade jag en body i storlek 56 och det gick bra! Inte alls för stort direkt, så nu kan hon ha både 50 och 56. Men stora saker i 56 går inte, som overaller och sånt. Overallerna i storlek 50 är typ för stora (?)

Jag tycker inte om att vänta...


BVC

Igår var vi på bvc med lilltjejen. Dom skulle bara väga och mäta henne, nästa gång ska dom kolla andra saker som har med hennes utveckling att göra som blicken och sådär. Hon var nu 51 cm lång och vägde 3600 gram. 3 cm har hon växt sen hon föddes. Längtar tills hon kan ha 56 i kläder då alla hennes fina kläder är i 56. Vi köpte ju inte så mycket i 50 då vi inte ens visste om hon skulle kunna ha det, men det kunde hon ju så hon har inte haft så mycket att byta mellan direkt!
 

Äntligen napp

Igår tog Melissa napp för första gången. Har försökt förut när hon varit ledsen och sådär, men hon har verkligen inte velat. Hon har totalvägrat. Men igår insåg hon hur mysig den va att tutta på hihi. Hon vart som en helt ny bebis, inte mycket gnäll nu så länge hon har napp. Kände verkligen hur stolt jag blev när hon tog den. Så skönt! Stolt mami! :) <3
 
 

Högt upp ska hon!

Alltid när Melissa är ledsen blir hon alltid tyst och glad när man ställer sig upp med henne på axeln. Helst ska man gå runt också, kan säga att min rygg inte blir glad! Ibland är det tyvärr bara det som gör henne lugn när hon har jobbig hicka eller väldigt ont i magen. Då somnar efter några minuter på axeln. Men måste stå upp, sitta på axeln funkar bara ibland! 

 
 

Babygym

Vi provade lägga ner Melissa i babygymmet, då hon tycker om att titta på saker och sådär. Det gick fick bra, hon trivs där. Efter en stund blir hon lite ensam och vill att vi ska plocka upp henne, men hon kommer nog kunna ligga där längre sen när hon blir lite äldre och förstår mer. Min lilla flicka, det finaste jag vet! <3
 

Present till mamma

Såhär nöjd och glad såg lillfisen ut efter att ha lämnat största bajshögen i blöjan till mamma. Man tackar, man tackar! <3
 
 

Magknip

Lillskruttan har haft en jobbig dag igår, hon har fått magont och är väldigt gnällig. inte roligt alls, tycker inte om att se henne så ledsen! Vi har varit lite dåliga här hemma allihopa, så hoppas det bara är tillfälligt. Men vi var och köpte miniform och jag har inte druckit eller ätit något med mjölk i, även struntat i kolsyran. För säkerhets skull, lika bra! Hon sov bra inatt iallafall, vi får alltid sova bra. Så det är skönt, jobbigt att hon inte varit så nöjd på dagen och kvällen bara. Verkar bättre idag, men fortfarande lite gnäll och spänna sig/magen. Får se ifall det kanske blivit ännu bättre imorgon, hoppas! vill att min lilla flicka ska vara nöjd och glad! <3
 

Tonåring

Tiden går så fort! Min lilla flicka har redan blivit tonåring och fått sin första finne.. Hehe ;)


Förlossningsberättelse

Tänkte skriva en liten förlossningsberättelse, nu medans lillskruttan sover. Jag hade förväntat mig en mycket mer långdragen förlossning, men gick ganska fort tycker jag, förstföderskor brukar ju ha lite längre. Ca 3 och en halv timme på förlossningen innan hon kom är ganska bra jobbat tycker jag ! Tider och sånt skriver jag enligt journalen man fick, men vissa saker står inte med så då skriver jag ungefärligt klockslag, av vad jag kommer ihåg.
 
 
3 mars

På morgonen
där hade jag lite förvärkar, ingenting jag tänkte så mycket på. Behövde ju inte betyda så mycket så jag ville inte ge mig själv falska förhoppningar. Vi åkte ut till hundhagen med Diesel så han fick vara lös och springa lite vid 12-13 tiden. Då började det kännas mer och jag kommer ihåg att jag tänkte att nu kanske det faktiskt startar! Under dagen började jag känner mer, och mot kvällen började vi klocka dom. Hade väll värkar väldigt oregelbundet, mellan 10-16 minuter mellan och dom höll sig i ca 40-60 sekunder. Kommer ta lång tid det här, tänkte jag!
 
Vid ca 7-8 tiden började dom bli lite tätare, men fortfarande uthärdliga och oregelbundna. Korta var dom också, ca 30 sekunder varade dom. Andreas åkte iväg till en skog med Jim för att gå med Diesel, tänkte att det ändå inte var dags ännu. Men när han var borta kom värkarna helt plötsligt med 3 minuter mellanrum, och jag kände att det tryckte neråt. Då min största rädsla inför förlossningen alltid varit att jag av någon anledning inte skulle hinna åka in, ville jag verkligen in för att kolla hur långt gånget det var, för säkerhets skull bara. Sen att hon faktiskt inte rört på sig något på hela dagen gjorde så att dom sa att jag kunde komma in för koll när jag ringde.
 
Andreas kom hem och vi packade ihop allt och åkte in vid ca 19.30. I bilen vart värkarna ännu tätare, fast väldigt korta, fortfarande uthärdliga, fast ont gjorde det.  När vi kom in vart värkarna helt plötsligt glesare igen, och jag tänkte att nu kommer dom tro att jag ljugit. Men dom satte på sånna där band med två grejer på, för att mäta fosterljud och värkarna. Hennes hjärtljud var bra, och man såg hur siffrorna gick upp mot ca 80 när värkarna kom. 
 
Ca 20.30 kom det in en barnmorska, hon kollade livmodertappen som fortfarande var kvar, och kände även att jag var 2 cm öppen, så vi fick åka hem igen. Ingenting jag inte hade förväntat mig direkt, men kändes ändå bra att veta att det börjat lite iallafall. Fick med citodon som jag skulle ta för att kunna sova lite, inte för att dom hjälpte direkt...
 
Hemma igen la vi oss och kollade på film och tog det lugnt, fortsatte klocka värkar men kom inte närmre än 6 minuter. Tillslut började det gör väldigt ont, vid varje värk kunde jag inte riktigt ligga stilla, men dom var fortfarande ca 6-8 minuter mellan. Dom säger ju att när det är ca 3 värkar på 10 minuter ska man åka in, men nu gjorde det så pass ont att jag ville in ändå. Ringde och la på igen säkert 3 gånger då det var kö, kände mig jätte mesig som tyckte det gjorde så ont när det egentligen inte ens börjat, trodde jag. Åkte in iallafall vid ca 1 på natten.
 
 
4 mars 
 
Därinne satte dom på banden igen, och tillslut kom världens gulligaste barnmorska in. Hon såg att livmodertappen var utplånad och jaag var öppen ca 5 cm, så nu var det pågång. 02.00 står det att jag vart jag inskriven, vet inte om dom räknar från när vi kom dit eller när hon kollat att jag faktiskt hade öppnat mig tillräckligt. 
 
Hon frågade vad jag ville göra härnäst, och kom med förslaget att bada och få lustgas. 03.10 får jag bada, och har lustgasen med mig! Skit awesome, värkarna försvann inte, men det kändes bättre. Dom kom även in med mackor till oss, och dricka fick jag typ hela tiden :) I ca en timme låg jag där, sen vart värkarna starkare och det vart bara jobbigt att ligga där, så då gick vi in till rummet igen. 
 
04.40 Kommer inte ihåg att dom fick svårt att avlyssna hennes hjärtslag, men nu satte dom iallafall in ctg-skalp, hon tog hål på hinnorna så att vattnet skulle gå också. Kändes lite roligt, det rann ur mig resten av förlossningen typ.
 
04.55 Frågar hon om jag vill ha någon smärtlindring, och gav några förslag. Jag hade läst om sterila kvaddlar innan, och det lät skönt att få den där stickande känslan istället. Inte visste jag att det gjorde så ont att få dom!! Herregud det värsta jag gjort! Gav mig sprutor fram i magen, sprutar in sterilt vatten. Den smärtan! Usch vad ont det gjorde, inte värt det alls!!! Mina ben bara flög och jag visste inte vart jag skulle ta vägen, kunde inte ligga still och det var verkligen hemskt. Det tog ju ändå kanske 20 sekunder att få in allt, men det kändes som evigheter. Sen gav hon mig även akupunktur nål i pannan, i lugnande syfte. 
 
Kanske 10 minuter efter det här började jag få riktigt starka värkar, nu började det bli riktigt jävla jobbigt! Dom började komma jätte tätt helt plötsligt, och nu ville jag ha ryggbedövning. När barnmorskan kände hur mycket jag öppnat mig nu vart jag 9, nästan 10 cm öppen. Nu var det nära. Hon sa att läkaren som skulle sätta bedövningen inte skulle komma förrän kanske en halvtimme. Just då ville jag bara dö, då ville jag verkligen inte det här längre. Och det skrek jag även ut haha. 
 
Jag frågade henne hur krystvärkar kändes, då jag började känna hur det tryckte där nere. Som om jag skulle skita. 05.24 kom krystvärkar, och någon ryggbedövning hanns inte med. Det kändes verkligen som att man skulle skita på sig. Man tar i som när man ska skita, fast skita ut en riktigt stor en! Först låg jag på sängen, och innan hade hon frågat vilket ställning jag ville ha när krystvärkarna kom, pallen verkade bra då gravitationen skulle hjälpa till, och det kunde gå lite fortare då. Men när dom väl kom ville jag inte röra på mig längre, men barnmorskan hjälpte mig och jag satte mig på pallen med andreas bakom som höll i mig. 
 
05.38 Kom världens finaste flicka. Navelsträngen låg två varv runt halsen och hon kunde inte skrika. När barnmorskan skulle ta bort den fick hon först inte tag i den, kändes som långa sekunder där innan dom fick bort den och hon kunde skrika och andas!! Andreas klippte navelsträngen medans lillskruttan låg på mitt bröst. 
 


 
 
Fikan man fick efter förlossningen.
 
När vi kommit till BB, sover på pappa! 
 
Nu, 1 vecka och 3 dagar gammal

Sömntutan

Min lilla flicka bara sover o sover. Sjukt ändå hur mycket hon sover, trodde aldrig jag skulle få så här mycket sömn! Bara lite mat och ny blöja två gånger per natt sen är det bara sova vidare. Får se hur länge det håller i sig, för så jobbigt är det verkligen inte!

Såg att några undrat vad som hänt vid hennes öga, hon hade så när hon föddes. Dom på bb sa att det var ett brustet blodkärl, blir ju sånt tryck under en förlossning. Men nu igår såg jag att det var lite svullet också, vet inte om det kan bli så? Hur som helst så är det ett blodkärl som brustit bara och det försvinner av sig själv :)


Melissas miner

Haha, ofta när man kollar på Melissa gör hon väldigt mycket olika roliga miner, väldigt kul faktiskt. Dom här minerna gjorde hon inom loppet på kanske 1-2 minuter.. 
 
Min lilla flicka! Mitt hjärta, mitt allt! Du är fin även när du är "ful"! (älskar 4 bilden)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farmor

Nu är vi påväg till melissas farmor, ska äta där och hälsa på lite. Stannade förbi hundhagen här i Märsta så diesel får springa lite :)

Jag tror Melissa är lite sjuk, igår var hon väldigt varm och hon nyser ofta, och är lite gnällig emellan åt. Vi får sova bra, hon sover mycket för att vara så liten, men hon har någon timme på kvällen som ingenting duger, då hon är väldigt gnällig. Men sen när hon somnar sover hon i säkert 3-4 timmar, vaknar och vill ha ny blöja och lite mat, sen sover hon 3-4 timmar igen. Vi får absolut sova dom timmar man behöver, men kvalitén på sömnen är väll inte den bästa, då man inte hinner komma in i djupsömnen. Men det är inte hela världen, hon e så fin o söt iallafall :)


Arg tjej

Arg tjej som bara vill ha tutte hela tiden! Btw har mina bröst blivit typ dubbelt så stora, ska bli kul sen när jag inte ska amma längre och mjölken försvinner, mamma boobies!


Vad jag älskar dig!

Min mysiga bebbe! Kan inte sluta titta på henne, hon är verkligen världens finaste och vill bara krama henne dygnet runt!


Hemma igen

Idag fick vi åka hem med lilla Melissa. Efter att vi imorse var hos barnläkaren för att kolla så att hon såg bra ut, fick vi klartecken att kunna åka hem. Känns bra, men har varit väldigt skönt där på bb-hotellet, varit jätte mysigt att bara gosa och kramas hela tiden haha. Nu är det massa andra saker att tänka på. 
 
Att träffa Diesel var inga problem! Gick jätte bra, först märkte han inte ens av henne, han var så glad att jag och Andreas kom så han tänkte inte ens på henne haha. Men sen gav hon ifrån sig ett litet ljud och då vart han jätte nyfiken. Nosade och slickade på henne, men de gillade inte lilla Melissa, haha blött och äckligt! Han är lite hetsig, och fortfarande nyfiken, men inga problem direkt. 
 
 

Världens underbaraste

Nu ligger jag här och kramas med lillskruttan medans pappa duschar. Hon är för söt alltså, riktigt gosig.

Igår var min mamma, pappa, brorsa, syrran och Cynthia (brorsans tjej) här och hälsa på. Melissa sov i stort sett hela tiden och alla fick kramas med henne.

Idag har Andreas pappa varit här, och ikväll kommer hans mamma, låtsaspappa rajje och brorsa med tjej hit. Kul med lite folk sådär så man får nått att göra.

Längtar till min diesel, ska bli så kul att se vad han tycker om lilla prinsessan. Kommer nog gå bra, han e så snäll. Men lite väl busig, och inte direkt snäll bus när Andreas ska busa. Bara han förstår att lilla Melissa inte tål lika mycket. Men det förstår han nog, han e en smart vovve! :)


Melissa Lili Lexie Högberg

Imorse klockan 05.38 föddes våran dotter, 48 cm och 2980 gram. Just nu ligger hon i min famn och jag gungar henne, inget annat duger för lilla prinsessan. Pappa duger också, men han sover :) skriver mer sen!


2 cm

Kom precis hem från danderyds sjukhus. Hade ganska starka värkar nu under middagstid, men ganska långt mellan. Andreas tänkte åka iväg och gå med Diesel på en långpromenad i skogen, men när han åkt så helt plötsligt får jag värkar var 3 minut, och känner hur det trycker neråt. Shit tänkte jag, måste nog åka in. Andreas fick komma hem igen direkt, men när jag pratade med förlossningen var det helt plötsligt inte lika mycket längre. Men ville ändå ha in mig på kontroll eftersom hon inte rört på sig idag.
 
Visste att vi skulle bli hemskickade, men ville ändå veta att allt var bra och kolla om jag hade öppnat mig något. Åkte in vid halv 8, i bilen började värkarna komma ännu tätare, fast höll inte i sig så länge. När vi kom fram började dom avta lite, kom endast med ca 6 minuters mellanrum. Hon kollade på livmodertappen och sådär, den var fortfarande kvar och jag var öppen 2 cm, så 2 cm till sen är jag i aktiva fasen. Hon sa att antagligen kommer vi få åka in i natt, eller imorgon bitti, så förhoppningsvis har vi våran efterlängtade lilla flicka imorgon!!!!!
 
Fick citodon så jag kanske ska kunna sova så mycket som möjligt, nu blire det snart bebis... Hoppas jag iallafall, har jag jävligt otur kan det stanna och bebis vill stanna ännu längre.. Då blir jag ledsen! 
 
 

Värkar

Nu har nog dom första värkarna börjat komma, sen ett litet tag tillbaka. Gör ganska ont, men är absolut uthärdliga! Håller i sig i ungefär 40-60 sekunder med 10-16 minuters mellanrum. Oregelbundna och l¨ngt emellan, men lite pågång iallafall. Hoppas det börjar ta sig lite nu, kanske vi får våran bebis imorgon? Hoppas!!
 

Sammandragningar

Har haft en hel del sammandragningar nu senaste dagarna. Typ som mensvärk. Men blir aldrig intensivare eller tätare, utan kommer bara fjuttiga saker lite då och då. Varför ska det gå så segt för, hon är ju färdig nu. :( 
 
Sjukt ändå, hur man kan längta efter sån smärta. Inte för att jag egentligen direkt vet, men vad man hört och förväntar sig. Borde man inte vara livrädd och vilja undvika det? Istället ligger jag här och längtar, vill att det ska börja göra ont. Roligt hur vi fungerar ändå! ;) Känner mig rätt lugnt, inte alls nervös, däremot kanske lite naiv, har en förmåga att vara det. "allt kommer gå bra, kommer göra lite ont men whatever" haha, ni som genomgått en förlossning tänker väll antagligen "vänta du bara, flicka lilla".. 
 

Lillans hörna

Köpte madrass igår, fick köpa en 60*120 och skar till den till 55*115. Blev superbra ändå! Bäddade sängen igen, och fixade hennes lilla hörna :)

Texten hittade jag på internet, fast mamma skrev ut den på sitt jobb och sen satte vi upp den för någon dag sen. Visar resten av rummet när jag har tid, allt är helt klart nu! :)