Mat!

Ska bara duscha och fräscha till mig lite, sen ska jag ner till pappa och käka tacos. Käkade pizza vid typ 3, men är lika hungrig nu igen! käkar som en gris alltså, hungrig hela tiden!!! Helt sjukt!

Igår kväll satt jag o elin och kollade bebiskläder. Jag vill köpa allt! Seriöst alltså sjukt vilka fina och söta kläder det finns. Vet inte om jag vågar köpa maaasssa rosa saker eftersom det aldrig är helt säkert att dom såg rätt kön på ultraljudet. Visst känner man sig ganska säker, men kan inte låta bli att tänkta "tänk om" liksom. Men jag kommer antagligen köpa massa rosa fina söta saker ändå. Så fint!
 
typ som den här från ellos.se är ju otroligt söt! men vill inte köpa kläder riktigt än!

Allt prat avklarat för mig!

Har precis varit hemma hos pappa och firat honom. Han fyllde 40 år idag, gamla gubben! Farmor och farfar var dom ändå i min närhet som inte visste något, så dom fick reda på allt idag. Dom tog det jätte bra, så länge vi är glada och lyckliga sa dom.
 
Är otroligt skönt att alla runt omkring mig har tagit det så pass bra som dom gjort. Inga konstigheter alls faktiskt. Mormor och morfar tycker det ska bli kul, morbror och tjejen tycker också det ska bli kul, får deras lilla victor en kompis haha :D mamma och pappa har också tagit det jätte bra, är glada och sådär! Så jag är jätte nöjd, trodde inte det skulle gå så bra som det gjort! Nu längtar jag tills vi renoverat klart däruppe så man kan börja handla lite. Känns tråkigt att handla massa kläder och saker och sen inte ha någonstans att göra av det, bara ligga i påsar ute i hallen och vänta. Nä då väntar jag hellre! 
 
 

Trotsåldern för byrackan!

Igår när vi lämnade lilla diesel ensam hemma hade han busat runt som tusan. Vi ställer för grindar så han bara kan vara i vardagsrummet, och tar alltid in en extra vattenskål han har här. Dumma om vi är ställde vi in en av plast. 
 
När vi kom hem låg det små plastbitar överallt och vatten över hela golvet typ. Diesel har alltså börjat leka med skålen och bitit sönder den totalt! När den var full med vatten! Sen hade han på något sätt fått tag på en tändare också han bitit sönder -.- 
 
Han brukade alltid hitta saker att bita sönder förut när han var valp, men nu på senaste tiden har han faktiskt blivit lugnare och gör inte sånt längre. Men jag märker att han börjar bli valpig igen :O Börjar komma in i trotsåldern tror jag. Han hittar iaf små plast överallt, känns som jag går och plockar upp plastbitar HEEEELA tiden. Busunge! :D <3
 
Bilden är tagen med webcameran på datorn, så inte bästa kvalite kanske. Men han är otroligt söt även om man ibland har lust att bara kasta ut honom. Mitt lilla charmtroll! 

Bilder från ultraljudet

Nu har vi kommit hem från ultraljudet. Var klara typ kvart i fem men va såna jävla köer hem så tog lite tid. Det gick jätte bra! Allt såg friskt och bra ut, vart bak/fram skjuten en vecka, vilket det nu blir. Är nu bara i v 18+0, alltså i vecka 19 idag. Beräknad förlossning blir då 26 februari istället för 20 februari. 
 
Trots att alla i familjen trodde på pojke, jag var helt bombsäker på en pojke. Men det är en flicka! Jag är så lycklig då jag hoppades på en flicka. Så jävla coolt att få se lillan. Andreas är helt till sig och man verkligen ser hur lycklig han är haha! Min älskling!
 
 
Närbild på huvudet från profil
 
En bild på hela henne från profil!
 
Här ser man ryggraden där uppe, alltså bilden är enligt mig upp o ner!
 
Fråga mig inte varför det sår HANSSON, AMA.. Jätte konstigt! 
 
Den här bilden tog Andreas på skärmen där inne.
 
 
 
 

Ultraljud om 2 timmar

Ja, snart ska jag gå till bussen för att ta mig in till stan. Har ju tid till ultraljud klockan 4. Gud vad nervös jag e, tänk om allt inte är okej? Tänk om det är en tjej nu när jag är helt inställd på att det är en kille? Tänk om vi inte kan se kön? Gud jag måste veta, annars kommer jag bli galen.

Diesel får stanna hemma helt ensam, han är inteeee så nöjd!


vecka 19

Vecka 19


Kroppen:
 Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

 

 

Biljävel

Ja, för någon vecka sedan krockade vi med mammas bil. Skit kul liksom ingen försäkring som täckte skadorna. Men det va inge farligt alls, bara kylaren som paja.

Vi beställde en ny kylare i torsdags och hämtade ut den i fredags. Idag tänkte vi sätta på den, så vi åkte till pappas jobb där det finns en verkstad.

På vägen så måste vi stanna varje kilometer och fylla på vatten så inte motorn överhettas, så andreas gasa på lite mellan varje stopp för att det inte skulle ta sån tid. Men fronten är lite intryckt så låset till huven satt inte ordentligt, och mitt i farten när vi åker typ 80 km/h så flyger huven upp och böjs och slår i rutan och hela rutan spricker, verkligen helt paj och kan slås in vilken sekund som helst verkligen!

Vi stannar och ser ingenting och försöker ta oss till sidan. Sen kommer pappa med spännband så vi kan sätta fast huven i själva bilen så andreas kör den där till jobbet (är typ 5 minuter i vanlig fart hemifrån).

Jävligt kul att när man fixat ena felet så kommer nästa liksom. Tur att pappa köpte en bil till andreas så vi kan ta oss någonstans. Men mamma har det lite jobbigare haha.. Men vi körde ner den till väsby glas i infra city som fixar den imorgon. Och vi får åka och köpa ny huv imorrn också, sen går den att köra igen!

Jävla jobb alltså, aldrig något som funkar! Hatar bilar bara massa jävla problem -.-

som ni ser, nästan ingen skada alls sen vi krocka bilen (körde typ 10 km/h när vi krocka och hann nästan bromsa), det är bara huven och vindrutan som är sönder nu, så jävla torsk! (rutan och huven vad HEL innan)

Aik vs. Napoli

Ja, snart ska jag ner på puben vid centrum här och kolla aik matchen. Dom spelar ju europa league nu, mot Napoli! helt sjukt, stort! Stolt gnagare! 
har precis suttit i soffan och sminkat mig, respekt! ska snart bara fixa håret lite snabbt, sen drar vi oss neråt. Ha en trevlig kväll!
 

Sova

Nu är det dags för mig och min älsklings hund och sova, medan husse är ute på äventyr. Är jävligt trött och imorrn väntar en dag av städande och rensning och usch, vill bara sova! Godnatt!
 
laddade ner collageit appen till datorn, märkte nu att bakrunden här inte riktigt var vit som på bloggen, ingen aning om hur man ändrar det så bilden får bli så här nu ändå, jag känner mig så vacker nu för tiden. Har inte lust alls att sminka mig eller fixa till mig. Jätte tråkigt!

Renovera

Tjena tjena!
Vi har haft fullt upp här. Ska renovera övervåningen här så att mitt rum blir stor och luftigt. Rensar bort alla våra saker typ. Fullt upp! Pappa kommer och river väggen i helgen och sen ska vi måla väggar, tapetsera och lägga nytt golv. Kommer bli skit bra det här. När vi har städat klart kan jag lägga upp före och efter bilder.

Ultraljud

Fick precis hem brev från Ultra & Gyn om en ultraljuds tid. Den 26 september ska vi få åka och kolla på lilla bebisen. Ska bli kul att se vad är för kön (om det går att se). Jag är jätte nyfiken.

Andreas hoppas på en liten kille och jag hoppas på en liten flicka. Men jag tror ändå det är en liten pojke. Vet inte varför bara har den känslan. Men jag blir glad vilket som, bara att flicknamn är enklare haha. Men vi har några förslag till båda ändå.


Aldrig får man må bra!

Jag blir så glad, äntligen när mitt illamående börjat försvinna (det mesta iallafall) så ska jag gå och bli sjuk istället. Har ont i halsen, förkyld och nu fick jag ont i högra örat också. Vaknar varje timme för att jag inte kan andas och måste dricka något varmt! Kul att man varje gång då måste gå ner och värma något.

Men det börjar bli bättre. Vart förkyld i förrigår kväll, igår vart det sämre och inatt var det värst. Nu går det åt bättringshållet iallafall så imorgon någon gång SKA jag må bra!

Förresten så en gång när jag vaknade tog jag en halstablett, och eftersom jag var så otroligt trött somnade jag med den i munnen. När jag vaknade kanske en timme senare var den fortfarande kvar, fast väldigt hård. Måste säga att det var otroligt coolt!



Flicka eller pojke?

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
 
Tror magen är låg? Pojke

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
 
märker vi när vi har kollat hjärtljud! -

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
 
Jag får typ sug efter bullar?! men tar det som sött, surt och salt är det inte iallafall. Flicka

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
 
17 år och blev gravid 2012. Pojke

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
 
usch ja ser hemsk ut i hyn. Flicka

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
 
Ringen åkte i en cirkel. Pojke

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
 
Illamående som tusan har jag varit! Flicka

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
 
Måste faktiskt säga att det känns som mina ben blivit smalare? Byxorna blir för stora vid benen men för små i midjan.. Flicka

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
 
Måste nog säga höger, men är lite olika faktiskt! Flicka

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova själv här!
 
Mitt födelsedatum: 18 maj 1995. Datum för befrukning: ca 31 maj 2012. Pojke
 
 
Pojke: 4/10
Flicka: 6/10
 
Måste säga att alla i både min och andreas släkt typ bara får pojkar? Genen att få pojkar finns där liksom, att få en flicka här är väll 1 på tusen! Så jag tror på en liten pojke.

Fjärilar i magen

Jag vet inte om det är lilla bebisen jag känner, eller om jag bara inbillar mig? Jag känner något där, har gjort i åtminstone en vecka eller två. Ganska coolt att jag kände så tidigt ändå, måste vart i vecka 16 då.

Känns otroligt ändå! En liten bebis i min mage? Nej det tror jag inte på förrän jag ser det. 3 graviditetstest, illamående och massa symptom, rörelser (tror jag) i magen. Men nej, kan fortfarande inte tro det!

Magen i vecka 18! ( märkena är från mina tajta byxor jag hade på mig, inget att rekommendera ;) )


mvc imorgon!

ja imorgon har jag min första tid hos mvc, jävligt sent jag vet! men så vart det nu. Ska till hera barnmorskor i rotebro och antar att jag får en tid till ultraljud ganska snart :) ska bli spännande att få se lilla bebisen i magen, tror inte riktigt man förstår det förrän man riktigt har sett. Nu ska vi snart iväg och göra lite roligheter men skriver imorgon efter mvc! :)

På Sverige resa

Nu sitter jag på korrespondens gymnasium i Torsås, Kalmar. Ska skriva in mig på skolan här så jag kan plugga hemifrån. Kan behövas sen i februari ;) det verkar jätte bra men fan inte så slappt som man trodde, mycke att göra varje dag ändå alltså ^^

Pappa körde ner mig hit imorse, 04.00 hade jag ställt klockan på. Kul! Men nu är han påväg till Tyskland med Andreas för att shoppa lite, jag får ta flyget hem men skönt det. Det tar bara 1 timme mot annars typ 5 timmar. Så jag e nöjd!


Kan det gå över snart?

Nu är jag enligt uträkningar på internet i vecka 17, och jag mår fortfarande illa HELA tiden. Tänk er att vara illamående i 4 månader konstant. Riktigt hemskt och bara längtar tills illamåendet kan gå över. Som jag känner just nu kommer det aldrig att hända. Kul att gå i 9 månader och må illa hela tiden. Men men, smällar man får ta ^^ 

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.