Gunnes gård

God morgon mina vänner. Sitter här i sängen och försöker skriva ett inlägg här, men lite svårt när Melissa hela tidn ska hålla på och kladda på tangenterns. Får sudda och ha mig hela tiden!
 
Hur som helst så idag tänkte jag kanske dra ner till Gunnes gård, där om har någon marknad under helgen. Kan vara roligt! Men måste få medd mig någon också. Andreas var ute igår så han behvöde vila sa han, så får fråga mamma. Orkar iallafall inte ta bussen dit, hatar att åka buss. Så otroligt drygt!
 
Gammal bild på min sötnos
 

Fejk pälsväst

Köpte precis den här till Melissa på next butiken i kista. Jag dör vad söt! Ska hon ha på sig i höst. Den butiken har verkligen världens finaste bebiskläder. Skulle verkligen vilja shoppa loss där till Melissa, skulle göra vad som helst! Lite pengar att spendera där skulle göra mig till lyckligaste på denna jord. Haha typ!


Min dotter det.. ;)

Vet ni vad? Vet ni vad min dotter kan göra nu? 
 
Hon kan sitta utan stöd!! Poff sa det bara, så satt hon helt själv jätte länge. Var hemma hos min pappa, i hans säng. Jag stod och sminkade mig medan moster Felicia lekte med henne i sängen. Jag vänder mig om och ser henne sitta upp! Jag bah- WHAT? 
 
Frågade Felicia om hon sitter själv, och det gjorde hon ju! Vart så glad! Min duktiga tjej. Hon satt så länge, Felicia hann springa och hämta sin telefon för att ta bilder och grejer. Säkert i någon minut. No problemas! Men skulle aldrig lämna henne så, får sträcker hon sig efter något på sidorna och sådär ramlar hon, men hon kan om hon vill. Hon försöker hela tiden dra sig upp själv också, så det är bara en tidsfråga innan hon kan sätta sig upp själv också!
 
 

Krypställning påväg

Imorse när Melissa vakna låg hon och rulla runt och pratade som vanligt. Det ovanliga med denna morgon var att man såg hennes knän dras inåt, hon var liksom påväg in i krypställning. Jag for upp i sittande ställning och försökte få upp henne helt genom att säga hennes namn och försöka få henne att vilja komma till mig. Hon är inte riktigt i krypställning ännu men hon är fan nära! 
 
 
Fick inga bilder på henne men ni får se igår när Melissa kollade runt lite på datan. Riktig datanörd det där..
 

Melissas nya alfabet

Melissa har börjat hitta nya "ord", fett söt hon låter typ som en anka och gapar med läpparna indragna typ. Hahha jätte svårt att förklara men ni ser i slutet på den här videon.. Jag dör vad söt! 

Design

Nu har jag gjort en ny design här. Ville ha en mer stilren och enkel desiign, och jag är faktiskt väldigt nöjd. Allt i svsrt/vitt/grått/beige, men vart lite väl färglöst så hadr profilbilden här till vänster i färg iallafall. Bilderna i headern på Melissa är dom som är bland mina favoritbilder på henne. 
 
Är så svårt att välja bilder på henne, då det finns så otroligt många olika fina! Men man kan ju inte ha hur många som helst, inte så snyggt och stilrent då! ^^
 
La btw in en bild i det här inlägget också, då jag fick bilden precis ^^

Fiddy och Melissa

Precis lagt Melissa i sin säng, och ligger ni i våran för att varva ner och titta lite Pretty little liars och sen sova, men först måste Melissa somna. Vilket hon nu precis gjorde. 
 
Varje kväll ser ut som så att jag lägger ner henne i sängen och sätter på hennes mobil som hon älskar, låter henne trötta ut sig själv. Sen börjar hon gnälla lite när hon börjar bli trött och då hoppar jag dit och ger henne nappen när hon tappar den och puffar lite på rumpan eftersom hon blir lugn och avslappnad av det. Hon vrider och vänder på sig och tillslut hittar rätt ställning och somnar. Ibland lite mer gnäll och ibland inget alls. Hon somnar iallafall alltid i sin säng, skönt att slippa gå runt och bära på henne. Väldigt skönt också att hon slutat med att tutta sig sömns, så nu kan även Andreas hjälpa till på kvällarna. Perfekt!
 
Hur som helst, så Andreas har köpt en fiddy tillsammans med Jim. Den har vi åkt på idag, till och med morsan Therese. Jag älskar sånt där, köra och fart! Har alltid gjort, ända sen jag var liten. Alla kommer alltid ihåg mig som den som alltid skrek "FORTARE" medans mina syskon skrek "SAKTA NER" haha. Liten fartdåre här, Andreas med. Han gillar också motorer och fordon. Melissa kommer säkert få en moppe av pappa sin innan hon ens är tillräckligt gammal för att åka på den. Hon har redan en eldriven motorcykel som hon fått av sin farmor. Får lägga in bild på de, hon har redan provåkt den ;)
 
 
 
 

Gunga

Åh vilken härlig tjej vi har fått, går inte att inte charmas av henne! Vi har en bebisgunga här ute på gården som jag nu ikväll kom på, så självklart ville vi ut och prova den. Har aldrig sett henne så glad. Skratta och log såå mycket!  Speciellt när gungan gick nerför, då kittlades det antagligen magen. Sen skulle pappa gunga bredvid också, det var roligt! 
 
Gunga är nog något vi kommer göra framöver, gud vad hon tyckte om det. Sen skulle vi in för att äta banangröt och jag skojar inte när jag säger att hon typ slockna direkt efter i mormors famn. Oerhört trött efter allt stohoj idag. Min lilla solstråle!
 
 

Babblarna

Läste på Linda bloms blogg om babblarna på youtube. Tänkte att skulle prova och se vad Melissa tycker om dom, och hon älskar dom!

Sätter på det på datorn och hon sitter som förtrollad och tittar medans mamma sjunger med hihi. Väldigt bra sätt att hålla henne nöjd lite längre. Hon kan lätt bli uttråkad nu för tiden och vill helst ligga på golvet och rulla runt och röra på sig hur mycket hon vill. Livlig liten tös!


Lördag

Idag är det lördag. Älskar helger, äntligen får jag vakna upp med någon hemma med mig, och veta att jag kan göra något under dagen. Inte bara vara hemma och inte göra något alls.

Nu är vi påväg till Andreas kompis för han ska kolla på en fiddy han ska köpa. Sen ska vi till Andreas bror för att hälsa på katten där som Andreas hittade igår. Efter det till Andreas pappa där det är kräftskiva. Får se vad jag ska äta, men tanke på att jag varken gillar kräftor, räkor, fisk eller något sånt. Men det löser sig!


Leka på filt

Såhär ser det ut när Melissa ligger på filt och leker. Hundra tusentals leksaker och hon över HELA filten, alltid måste man gå och lägga in henne, spelar ingen roll hur stor filt man har. Hon lyckas alltid rulla utanför iallafall. Hon byter mellan rygg och mage typ 3 gånger i minuten. Ska bli kul och se när hon börjar krypa. Tror det kommer komma snart, man ser kämpaglöden när hon vill fram till leksakerna som är lite för långt borta för henne att nå! <3
 
 
 

Bildbomb igen

Senaste tiden har jag inte varit sådär jätte duktig på att uppdatera här. Jag tänker hela tiden att jag ska uppdatera, tar hur mycket bilder som helst och hade verkligen att jag behöver för att göra inlägg, men på något vis sätter jag mig aldrig och gör det. Inte direkt jobbigt, kan ju uppdatera från mobilen hur lätt som helst. Men jag bara gör det inte. Ska bli ändring på det nu! 
 
Tänkte börja med att lägga upp lite bilder från senaste tiden. Skriver även en rad eller två om varje bild för lite info om bilden (alla bilder är typ på Melissa, men jag kan skriva vad hon gör haha)
 
Jag, mamma och Mia tog med dricka, frukt och chips till Norrviken och hade lite mini-picknik. Melissa fick ligga och ligga runt på filten och hade det så bra!
 
Samma kväll hämtade pappa oss och vi fick följa med honom i lastbilen. Han skulle in till stan, och vi hamnade mitt bland stockholm cruising. Inte liten bil det där direkt, lastbilar är coola!
 
Här ligger Melissa och busar. Jätte gulligt säger ni, men nä, det var sovdags! Men hon vägrade somna och skulle bara busa och ha sig. Tillslut somnade hon såklart, men det var inte roligt. Söt är hon iallafall!
 
Den här tvättbjörnen fick jag av min pappa när jag var 6 år. Den var min favorit och har alltid hängt med mig. Nu är det Melissas tur att få ärva min "tvättis". Hon verkade gilla den iallafall.
 
Ja här finns inte direkt någon story, utan bara en bild från när hon satt i stolen och log och skratta vädligt mycket. Nu äter lillskruttan middag med oss och även gröt på kvällen. Snart ska jag börja byta ut mellanmålet vid 3-4 tiden till mat också. Men vad ska man ge då? Fruktpure, "vanligt-mat-pure" eller vaddå? Något tips på vad ni brukar ge era under hela dagen? 
 
Melissa tror att mammas data har touch-skärm. Börjar hålla på som mormor sin. Virriga saker det där!
 

Nytt inlägg bak i arkivet

Har precis skrivit ett inlägg och resan vi gjorde till Riga. Eftersom jag skriver den här bloggen för mig själv och Melissa, som en dagbok, har jag lagt det inlägget på rätt datum. Ni kan läsa inlägget här.

Första gången

Nu har vi fått en ny "första-gången-grej"... Feber. Vaknade idag och kände att Melissa var väldigt varm. Vi åt lite frukost, gick med diesel sen sov hon från 1-4 ca. Med tanke på att hon annars sover typ en halvtimme i taget är det otroligt länge!

När hon vaknat tog jag tempen för att se om hon har feber. 38,1 grader hade hon, svag feber men fortfarande feber. Hon fick lite Alvedon innan vi gick ut på en till promenad med Diesel. Hon var fortfarande lika glad och snäll när hon var vaken. Inga konstigheter. Hon är bara lite trött och hängning efter vaccinet. Kan bli så!

Hoppas hon mår bättre imorgon så Andreas inte får ett rent helvete när jag är ute och roar mig. Mina älsklingar!


5 månaders vaccination

Idag har det inte varit en bra dag. 06.30 bestämde sig Melissa för att vakna till ordentligt för första gången någonsin så tidigt. Men det var inte för att hon vaknade av sig själv, utan för att Diesel började skälla på något så Melissa vaknade. Hon vägrade somna om och vart jätte grinig för hon var så trött... Där & då hatade jag den här stackars hunden. Men nu älskar jag honom igen, haha.
 
Vid 11 hade vi tid på bvc, Melissas morfar skjutsade dit oss och även hem. Det var nämligen dags för 5 månaders vaccinet, plus vägning & mätning såklart. Hennes kurvor var jätte fina och nålarna inte lika fina. Hon vart så ledsen när nålarna kom, i varsit lår. Uscha buscha, stackars lilla tjej. Hon vet ju inte vad det är som gör SÅ ONT, vi vet ju att det är nålar som kommer men hon har ingen aning, bara känner smärta. Man hörde verkligen på henne att det gjorde ont, dumma nålar! Men glad vart hon sen när hon fick ligga mot min axel medans jag stod upp. Det var roligt! Pappa körde hem oss och vi fick även med lunch.
 
Nu har jag precis varit ute på promenad med Diesel och Melissa. Var helt okej väder när jag gick, så hade bar kortärmat på mig. Ni tror inte det börjar regna när jag typ har 20 minuter kvar att gå? Jo! 
 
Hoppas Melissa mår lika bra som efter 3 månaders vaccinet. Dom kan ju få feber och vara lite griniga. Men sist märkte vi inte av vaccinet alls. Hoppas hoppas! 
 

Köksplaner

Dagen har spenderats på ikea för att kolla kök och få lite inpiration till inredning. Vi åkte även förbi mio, em, och två till affärer. Skulle bara kolla men vi fick även med oss 2 skålar. En liten som Melissa ska ha sen när hon blir lite äldre och hälsar på hos sin mormor. Och en större som vi kan ha hemma nu. Väldigt fina! 
 
Nu har vi precis ätit ribs och klyftpotatis och kvällen spenderas antaligen hemma, chilandes i soffan eller sängen. Så skönt!
 
 
 

5 månader

Idag blev Melissa hela 5 månader ung. Gud vad fort tiden går. Tänka sig att denna lilla krabat har varit med oss i 5 månader. Känns så lite, men ändå så mycket! Känns som hon alltid funnits här, ändå känns som det som det gått fort? Svårt att förklara, men så känns det!
 
Dagen till ära så började vi med smakportioner på en till måltid. Så nu blir bananvälling på kvällen innan läggdags sen middag till middagstid. Idag fick hon äta kyckling med grönsaker typ, hon typ fick kvälningar så vet inte om det betyder att hon inte gillade det eller om det var något annat. Ska prova imorgon igen hur som helst. Sen har jag kköpt massa andra barnmatsburkar. Får vi se vad hon gillar.
 
Gamla bilder på min underbara. Älskar hennes min!
 
 

Det här är lycka

Jag spelade in när Melissa skrattar för ett tag sen. Tänkte ladda upp den förut men har inte blivit av. Men nu så, nu kommer den. Min underbara !
 

Det här är lycka

Jag spelade in när Melissa skrattar för ett tag sen. Tänkte ladda upp den förut men har inte blivit av. Men nu så, nu kommer den. Min underbara !
 

Sortera bildet

Nu har jag lite tid över då Melissa har somnat. Vette sjutton vad jag ska göra så tänkte sätta mig och sortera lite bilder. Vilka jag ska framkalla och vilka jag ska ha på datorn, vilka som ska in i vilket album och sådär. 
 
Hihihihi tjockis!
 
"Sa du något eller, morsan?"
 

Min lilla pärla

Snart blir du 5 månader gammal. Vart tar tiden vägen? Du börjar bli så stor, det ser man på dig också. Du är så med, du är så lättroad (som jag) och så snäll. Men du börjar bli otroligt svår att få och somna. Vill vara med till sista sekunden, titta så länge som möjligt. Tillslut blir du övertrött och blir ännu svårare att natta. Vet inte riktigt hur jag ska göra där ännu då jag är så van vid att du somnar av dig själv när du är trött. Men det löser vi, pappa är duktig på att natta dig!

Smakportioner på gröt har du fått i en månads tid nu. Fortfarande är vi inne på 2/3 SMAKPORTION. Haha är då rädd att du ska få ont i magen. Men nu ska vi ändra det till att ge "välling" på kvällarna innan läggdags istället. Alltså blanda banangrötspulvret med mer vatten så den blir drickbar istället.

Du vägrar allt som har med ersättning att göra. Men banangröt går så det får blir så. Jag vill nämligen börja natta dig för natten i flaska och inte amma, men orkar inte pumpa ur varje dag. Så har provat ersättning och allt, men icke sa Nicke, äckel päckel tycker du. Så banangrötsvälling får det bli! Får se hur det går. Då ska du även börja sova i din säng!